DOLAR
32,5213
EURO
34,8011
ALTIN
2.422,82
BIST
9.704,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Evde kış hazırlığı için 9 kolay ipucu

Evde kış hazırlığı için 9 kolay ipucu
10.11.2019
632
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Evde kış hazırlığı için 9 kolay ipucu

Kış ayları geldi çattı… Soğuk günlere sadece kendinizi değil evinizi de hazırlamak, evde kış mevsimini rahat ve konforlu bir şekilde yaşamak için iyi fikir… Yapmanız gerekense birkaç dekoratif yenilik, biraz bakım ve akıllı önlemler almak.

Evinizi kışa hazırlamak için ipuçları

1) Malum kış… Havalar erken kararıyor. Aydınlanmanızı gözden geçirin.

2) Evde perde, halı, koltuk temizliğini geç kalmadan yapın.

Evde kış hazırlığı için 9 kolay ipucu

3) Koltuklarınızda kadife örtüler kullanmak hem evinizin havasını değiştirir hem de daha sıcak bir ortam oluşturur.

4) Kış gelmeden boya, badana gibi işleri tamamlarken tercihiniz sıcak renklerden yana olsun.

5) Isıtma sisteminizi gözden geçirin. Kalorifer peteklerinden sızma olmadığına emin olun.

6) Doğalgaz sayacınızın kullanım süresi 10 yılı bulmuşsa değiştirmeyi ihmal etmeyin. Kombinizin doğru bir şekilde çalıştığına emin olduktan sonra gece açık bırakabilirsiniz.

Evde kış hazırlığı için 9 kolay ipucu

7) Bir de teknik meseleler var. Oturduğunuz binanın çatı kontrolü önemli. Yağmurlu havalarda çatının akması ihtimalini gözden geçirmekte fayda var. Bir de yalıtım konusunu unutmamalı. Yaşadığınız binanın dış cephesinde mantolama yapılmış olması ısı yalıtımına ve haliyle ısınma ile ilgili giderlerin azalmasına yardımcı oluyor.

8) Pencereler, balkon kapıları gibi soğuk hava sızdırabilecek yerleri elden geçirin.

9) Gerekirse odalardaki yerleşimlerde değişikliğe gidin. Isı kaynaklarının önünü koltuk, masa, dolap gibi mobilyaların kapatmamasına özen gösterin.