DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Gamze Türk, güven tazeledi. 

Gamze Türk, güven tazeledi. 
velux

Gamze Türk, güven tazeledi. 

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği, Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Seçimde mevcut başkan Gamze Türk, güven tazeledi. 

Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurul, başkanlık divanının seçilip saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Gamze Türk, 2 yıllık görev süreleri boyunca yoğun bir çalışma yürüttüklerinin altını çizerek şunları dile getirdi:

“2 yıl boyunca epey bir şey yapmaya çalıştık. Tabi ki hatalarımız olmuştur ama gerçekten hakkını vermeye çalıştık. Bodrum Temsilciliği 1974 yılında kuruldu. 45 yılı bitirmiş durumdayız. Buradaki coğrafyanın özel oluşu, büyük bir rant alanı olarak görülmesi, gözleri buraya çevirdiği için devamlı uğraşacak meselelerimiz var. Bu hiç bitmiyor. Çalışma raporunu hazırlarken, geçmiş dönemlerdeki çalışma raporlarına baktık, araştırdık, inceledik. Aslında hikaye hep aynı. Bundan 10 yıl önce de yine davalarla boğuşmuşuz, yine meslek haklarımızın mücadelesi için çabalamışız, yine Bodrum için, yaşadığımız kent için, kültür ve doğa varlıklarımız için çabalamışız. Sürece bakıyorsunuz üzerinden 40 yıl geçmiş, değişen hiçbir şey yok. Hala çabalamaya devam ediyoruz. İşin en acı tarafı şudur ki; verdiğimiz savaş aslında devlete karşı verdiğimiz bir savaş. Açılan davalara bakıyoruz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na açmışız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açmışız. İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne açtığımız davalar çok kısıtlı. Hep merkezi idareye, Ankara’dan, buradaki yaşamı hiçbir şekilde bilmeyip burayı kendi kriterleri ile tasarlayan, planlayan bir anlayışla savaşıyoruz. Onlara karşı korumaya çalışıyoruz. Aslında işin trajik tarafı da bu. Ama bu mücadele sürecek.”

Faaliyet raporu ve mali raporun görüşülmesi ile devam eden genel kurulda yeni dönem bütçesi görüşülüp karara bağlandı. Daha sonra temsilcilik yönetim kurulu üyeleri ve yedek üyeler seçimle belirlendi.

131 kişinin oy kullanıp 8 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonunda, yönetim kurulu ve yedek üyeler mevcut başkan Gamze Türk’ün listesinden seçildi. Yapılacak ilk genel kurulda yönetim kurulunun Gamze Türk’ü başkan seçmesi bekleniyor.

Gamze Türk, seçimin ardından Kent Haber’e yaptığı açıklamada duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

”Arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bizi tekrar göreve layık buldular. 2 yıl daha sıkı bir şekilde çalışacağız. Ama biz sadece yönetim kurulundan oluşmuyoruz. Komisyonlarımız da çok önemli. Burada aday olan diğer arkadaşların da komisyonlarda bize destek vermeye devam edeceklerine eminim. Hepimize kolay gelsin.”

Mimarlar Odası için seçilen Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu şekilde; Gamze Türk, Ahmet Yıldızhan, Kenan Sarıoğlu, Ahmet Türkkal, İrem Ece.

Yedek Üyeler ise şöyle oluştu; Yaşar Filiz, Ahmet Tevfik Bilgin, Gülsen Akgündüz Türker, Gizem Esmer, Hilal Ay.

Aktur tatil sitesi