DOLAR
32,5470
EURO
34,7468
ALTIN
2.495,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gerekenden fazla banyo yapmak bakın neye sebep oluyor!

Sağlıklı olan alışkanlıklar bile aşırıya kaçıldığında zararlı hale gelebilir. Kişisel temizliğe dikkat etmemiz gerektiği bir gerçek ama fazlaya kaçıldığında sonuçları kötü olabiliyor.

Gerekenden fazla banyo yapmak bakın neye sebep oluyor!
A+
A-
velux

Konu kişisel hijyen olduğunda, bu alışkanlıkları doğru uygulamamız ve vücudumuza zarar vermeden ideal bir denge kurmamız oldukça önemlidir. 

Gerekenden daha sık banyo yapmak ciltteki iyi bakterileri yok eder ve vüudu enfeksiyona karşı daha elverişli hale getirir.

Sık sık duş alarak cildimizde bulunan sadece kötü huylu değil, aynı zamanda ‘iyi huylu’ bakterileri de öldürüyoruz. Bu da bizi daha savunmasız bir duruma sokuyor. Buna bağlı olarak;

-Cilt kuruluğu
-Tahriş ve
-Kaşıntı gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Gerekenden fazla banyo yapmak bakın neye sebep oluyor!

Kişilerin duş alma alışkanlıklarını belirleyen etkenler arasında kişinin yaşam standartları ve günlük yaşantısının oldukça büyük bir önemi var.

Uzmanlara göre, aktivite düzeyi düşük olan ya da ileri yaştaki yetişkinlerin haftada bir veya iki kez duş almaları yeterli.

Yaşları 6-11 arasında olan çocukların sadece birkaç günde bir duş alması gerekirken, gençler günlük olarak duş almalıdır. Ve elbette, çok fazla egzersiz yapan insanların daha sık duş alması gerekir.

Aktur tatil sitesi