DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Güvercinlik Mahallesi’nde Yıkımlar Devam Ediyor…

Güvercinlik Mahallesi’nde Yıkımlar Devam Ediyor…
Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan yıkım işleri aralıksız devam ediyor , yıkımlar bu kez Güvercinlik mahallesinde yapıldı.

Bodrum’da doğanın korunması, vahşi yapılaşmanın önüne geçilmesi ve imara aykırı yapılaşma ile mücadele için Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki Yıkım Koordinasyon Şefliği ekipleri, Güvercinlik Mahallesinde yasal süreci tamamlanan kaçak yapıda bu sabah itibariyle yıkım çalışmalarına başladı.

Bodrum’un kent mimarisine, dokusuna, kültürüne yakışan iki katlı evlerin görüntüsünü yeniden kazanmaya çalıştıklarını belirten CHP’li belediye başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada “Kaçak yıkımlarla mücadelemizi  ara vermeden sürdüreceğiz. Bakanlığın müdahalesi,bizim bu çabamızda elimizi güçlendirdi. Yıkım ve tadilat çalışmaları Belediye ekiplerimizin gözetiminde sürüyor. Bazı yerlerde tamamlanmış durumda. Bodrum’un artık daha fazla büyümeye değil, korunmaya ihtiyacı var. Hiçbir yatırıma karşı değiliz, ancak yapılacak her yatırımın Bodrum’un doğasına, dokusuna uygunluğunu denetlemekten de vazgeçmeyeceğiz. Her vatandaşımız her şirket Bodrum’ u düşünmeli yasalara uymalı, yasasızlık kuralsızlık kural haline gelmemil bunuda önleyeceğiz. Bodrum hasta bir şehir gibi büyümeye değil tedaviye ihtiyacı var. Yıkım ve tadilat çalışmaları Belediye ekiplerimizin gözetiminde sürüyor. Bazı yerlerde tamamlanmış durumda.” Dedi.

Anterhaber.com

velux