DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Habersiz Yapılan Çalışmaya Tepki!

Habersiz Yapılan Çalışmaya Tepki!
Aktur tatil sitesi

Habersiz Yapılan Çalışmaya Tepki!

Dibeklihan’ın işletmecisi ve İYİ Parti Bodrum Belediye Meclis Üyesi Uluç Tezer, Yakaköy Mahallesi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü altyapı ve asfaltlama çalışmasına önceden bildirim yapılmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. 

Sanatçıların ve Zanaatkarların el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan ‘Doğa’ temalı Tasarım Günleri, 21-22 Aralık’ta Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde gerçekleştiriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün bulunduğu caddede asfaltlama işlemi gerçekleştiriyor.

Dibeklihan’ın işletmecisi ve İYİ Parti Bodrum Belediye Meclis Üyesi Uluç Tezer, Dibeklihan’ın çok sayıda misafiri ağırlayacağı bugünde belediyenin kendilerine bir bildirim yapmadan çalışma başlattığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü olarak hiç bir resmî kuruluştan destek almadan kendi çaba ve fedakarlıklarımızla 11 senedir gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle Bodrum’da kültür ve sanat aydınlanmasının bir mabedi haline geldik.

Aylar öncesinden planladığımız ve duyurularına başladığımız ana teması Doğa olan ve Fidan dikimleri ile taçlandırılacak 22 sanatçı ve zanaatkarların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan Tasarım Günleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hiç bir bildiri yapmadan başlatmış olduğu asfalt çalışmaları yüzünden sekteye uğramıştır. Yaka Mahallesinin ana yolunun kapatılması ve sunulan alternatif yolun misafirlerimiz tarafından bulunamaması ve kullanılmak istenmemesinden dolayı, organizasyon hak ettiği ziyaretçi sayısına ulaşamamaktadır.

Amacı halka hizmet olan Büyükşehir Belediyemizin yapacağı yol çalışmasını önceden bizlere bildirmesinin en doğal hakkımız olduğu inancındayız. Şayet Büyükşehir Belediyesi tarafından böyle bir bildiri gerçekleşse idi etkinliğimizin tarihini değiştirir, gerek Bodrum’dan gerekse şehir dışından katılan sanatçı ve zanaatkarlarımıza bu tatsız durumu yaşatmazdık.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü olarak öncelikle Tasarım günlerimize dahil olan çok değerli sanatçılar, zanaatkarlar ve Bodrum’da yaşayan kültür ve sanat sevdalılarından kontrolümüz dışında gerçekleşen bu aksilikten dolayı özür dileriz.

Bilinmesini isteriz ki Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü tüm engelleri aşarak Kültür ve Sanat etkinliklerine aralıksız devam edecektir.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü olarak bu konudaki kararlığımızın yegane sebebi ‘Sanatsız Kalan bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuştur Demektir’ diyerek bize bu yolu gösteren Atamıza ve Ülkemize olan sorumluluğumuzdur.

Tasarım günlerine katılmak isteyen dostlarımız Yaka Mahallesine geldiklerinde Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin yönlendirecekleri alternatif yollardan Dibeklihan’a ulaşabilirler.”