DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Hedef ekoturizm

Hedef ekoturizm
16.01.2020
1.455
A+
A-
velux

MUĞLA (AA) – Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, tarım ve turizmi birleştirerek, ekoturizmin önünü açmayı hedeflediklerini söyledi. 

Müdürlükte düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Saylak, Muğla‘nın denizi, kumu, tarihi alanları ve iklimi ile zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti.

Muğla‘nın müthiş bir turizm merkezi olmasının yanında, önemli bir tarım kenti olduğuna da işaret eden Saylak, yaklaşık 50 gündür görevde olduğunu ve bu süre içinde Muğla‘nın tarımına dikkati çekmeye çalıştığını kaydetti.

Turizm ile tarımı hep karşı karşıya getirmeye çalışan bir anlayış olduğunu vurgulayan Saylak, “Birinci hedefimiz tarım ve turizmi birleştirmek. Ekoturizmin, tarım turizminin önünü açmak. Bir çalışma grubu oluşturup, proje geliştireceğiz. Bu ilin kurtuluş yolu tarım ve turizmin birleştirilmesinden geçiyor.” dedi.

Saylak, yaşadıkları kente sorumluluklarının ve borçlarının olduğunu, bu nedenle Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üzerilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

polat-galle