DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Her Yağışta Aynı Stres!..

Her Yağışta Aynı Stres!..
Aktur tatil sitesi

Her Yağışta Aynı Stres!..

Bodrum’da etkili olan fırtına ve sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bodrumluları strese sokan yağış uyarısı, bu kez alınan önlemler ve zamanında müdahaleler ile ciddi bir olumsuzluk yaşanmadan sonlanırken, sabahtan itibaren tedirginlik yaşayan vatandaşlar da yağışın şiddetini kaybetmesiyle rahat bir nefes aldı.

İlçede gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağış, öğleden sonra şiddetini arttırdı. Rüzgar da öğleden sonra şiddetini artırarak fırtınaya döndü.

Fırtına özellikle kıyı şeridinde oluşan dalgalarla işyerlerini tehdit etti. Yaşanan sağanak ise bazı cadde ve sokaklarda su taşkınlarına neden oldu.

Öğleden sonra saatteki hızı denizde 85 km´ye kadar çıkan fırtına nedeniyle Bodrum-İstanköy (Kos) Adası seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle Milas-Bodrum Havalimanı’na olan 2 seferini iptal etti. Pegasus’un İstanbul’dan Bodrum’a gelen uçağı ise havalimanına iniş yapamayınca, İstanbul’a geri döndü.

Zaman zaman kuvvetini arttıran sağanak yağış Bodrum-Turgutreis Karayolu Atatürk Bulvarında su taşkınına neden oldu. Dere Sokak’ta da bilindik görüntülerin yaşandığı taşkınlara Belediye, Karayolları ve Trafik ekiplerinin yanı sıra, Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri de müdahale etti. Polis ekipleri de sorun yaşanan noktalarda güvenlik tedbirleri aldı.

Belediye ekiplerinin iş makineleri desteği ile yürüttüğü çalışmalar sonrasında kısa sürede yollar normale döndü. Olumsuz hava koşullarının gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Aktur tatil sitesi