DOLAR
32,3375
EURO
35,1809
ALTIN
2.245,46
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Aktur tatil sitesi

Dünyaya taç takan bu virüs bu lafı söyletti.1820,1920,salgını ile başa çıktı 2020 bu salgınlada dünya yaşamaya devam edecek.Ama değişen ne olacak.

İnsan odaklı olan bu salgında da değişen hiçbir şey olmayacak.Yine insanlar işlerine geri dönecek.

İnsanlar mutat oldukları şekilde yaşamaya devam edecekler.Bu arada ölenler ölecek,  kalan sağlar bizimdir olacak.Komple teorilerini bir yana bırakırsak insanlık bazı şeyleri daha iyi kavramaya başlayacak.Ama buda uzun zaman alacak.

Nasıl mı, ilimsel ,bilimsel ve evrensel çalışmaların yaratanın güçüne sığınmadan yapılması gerektiğini, İnsanlar kendilerini ne kadar hür görürse görsünler bunun  bir manasının  olmadığını , ne kadar bireyselim derlerse desinler bireysel olmadıklarını

Ne kadar ayrı milletlere sahip olurlarsa olsunlar. Ne kadar ayrı yerlerde yaşıyorlarsa yaşasınlar. Sadece başka diller başka kültürlerden başka bir şey olmadıklarını, sadece dünyada yaşayan bir tür olduklarını unutmamalarını hatırlatan,  insanların bir kollektif olduğunu vurgulayan hiç ayırım yapmayan bir virüs.

Komünist,kapitalist,faşist,monarşist,diktatör ve buna benzer hangi düzende idare ediliyorsanız edilin bu virüs insanlara gelecekte nasıl yaşamalarını gerektiğini söylüyor.

Yukarıda söylediğim gibi İnsanlar bunu ve bir kollektif olduklarını anlamayacaklar,  bu virüsü onca kayıptan sonra alt ettikleri zaman ,tekrar eski  egolarına geri dönecekler.Taki yeni bir felaket başlarına gelene kadar.

Bu insanlık için bir fırsattır.Teknolojiniz ne olursa olsun, insan kaynaklı ve insan yaşamı olmadıkça kıymeti yoktur ve kullanılmayan her düzen  ölmeye mahkumdur.İnsanlar kısa süre içinde yarattıkları bu bilgi ve düzey  içerisinde daha ferah ve daha huzurlu üzerinde yaşadıkları planete zarar vermeyecek şekilde ayağını yorganına göre uzatmayı bilerek kollektif olarak  yaşamayı öğrenmelidirler.

Birleşmiş milletler ,Nato ve buna benzer dünya kuruluşları rasyonel hale getirilmeli ,onları  baskı altında tutan güçlerden kurtarılmalı. Kurucu devletlerin eşit düzeyde faydalanmaları sağlanmalı. Çıkarcı davranışların önü alınmalıdır. Dünyayı idare ve baskı altında tutmak isteyen tröstlerden kurtulmalıdır. İnsanlar artık kendilerinin modern köle olarak kullanıldıklarını anlamalıdırlar. Yeni bir dünya düzeni getirilmeli, asalaklardan arınmayı ve bu planeti kurtarmayı artık öğrenmelidirler.

Para, sadece bir değiş tokuşun  aracıdır. Üreten, emek koyan, çalışan, hangi milletten olursa olsun “vatan millet Sakarya” lafına canını verenler, halkları çeşitli şekillerde kandıran, silah satarak ve insanları sattığı silahlarla birbirine kırdıran ve bu işi bir para ve güç haline getiren insanlık düşmanı yaratıklardan kurtulmalıdır.

İnsan toplulukları kendilerinin  bir güç olduklarını ve bu dünyaya yeni bir yön verebileceklerini anlamalıdırlar.

Bu virüs şunu göstermiştir. üretmezsen, yetiştirmezsen,imal etmezsen, bu zincir kırılır ve sende aşağıya düşersin. Bu zinciri sağlam tutacak sana hükmedenler değil, sensin. Bu afet geçtikten sonra seni tekrar kullanarak zinciri ele geçirip sana sahip olmaya  çalışacaklar. Buna müsaade edersen, kollektif olamadığın müddetçe  eski düzen devam eder ve sen belki biraz daha modern köle olursun ve yeni bir afette en fazla ölecek yine sensin.

Her şey eskisi gibi olmayacak lafı bence yukarıda yazılanları ifade etmeli.

Toplumlar Yeni dünya düzeninde şimdiden yerini almak üzere çalışmaya başlamalıdır.

Dünya denilen bu planette, kendimize insan dediğimiz bir türüz.Maymunlar biz maymunuz demiyor .

Bodrum Ev Emlak