DOLAR
32,4445
EURO
34,7285
ALTIN
2.440,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İngiltere ‘Türkiye güvenli mi’ diye tartışmaya başladı

İngiltere ‘Türkiye güvenli mi’ diye tartışmaya başladı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Amerika ile İran arasında yaşanan gerilim karşılıklı fiili saldırılarla devam ederken, bölgemizde yaşanan bu olayın Türkiye’ye olan etkileri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.

İran Devrim Muhafızları Generali Süleymani’nin öldürülmesi ve İran’ın ABD üslerini vurmasının ardından bölgede gerilim büyük bir hızla tırmanıyor. Dünyanın hayretle izlediği olaylar devam ederken İngiltere’nin merakla Türkiye’yi aradığı ortaya çıktı.

İngiliz basını Süleymani’nin suikastından sonra internet üzerinden daha çok tık almak için Google aramalarına yönelik SEO haberlerinde Türkiye’ye ağırlık verdi. Yiğit Can Kaytmaz imzalı habere göre, çok sayıda tabloid gazetesinin internet sitesi, “Türkiye’ye gitmek güvenli mi” başlığında çok sayıda özel haber hazırladı.

Gerilim gittikçe tırmanıyor

Tahran ile Washington arasında aylar önce ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan ayrılmasıyla başlayan gerilim bugün savaş noktasına geldi… Cuma günü ABD’ye ait insansız hava araçlarının (İHA) İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ile birlikte bazı İranlı yetkililerin öldürülmesinin ardından bu gece İran ordusu, Irak’taki ABD üslerini vurdu. İranlı yetkililer en az 80 ABD askerinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, ölen kişileri “Amerikalı terörist” olarak tanımlaması dikkat çekti.

Son bir haftada uluslararası kamuoyu diken üzerinde Orta Doğu’da yaşananları izlerken İngiltere’den de Türkiye’yi ilgilendiren ilginç bir detay ortaya çıktı. Özellikle son bir haftada yaşananların ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı hafta sonunda bir uyarı yaptı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın rutin olarak bütün ülkelere yönelik yaptığı açıklamalar arasında İngiliz kamuoyunu en çok ilgilendiren ülke Türkiye’ydi.

3. Dünya Savaşı: Türkiye güvenli mi? Dışişleri bakanlığı seyahat uyarısı yaptı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan “seyahat uyarıları” bölümünde Türkiye ile olan bölümün en son 7 Ocak’ta güncellendiği ve bu uyarıların 8 Ocak’ta güncelliğini koruduğu görülüyor.

Bodrum Ev Emlak