DOLAR
32,3652
EURO
34,9704
ALTIN
2.323,66
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

‘Kadınları Değil, Katilleri Durdurun…

‘Kadınları Değil, Katilleri Durdurun…
velux

Bodrum’da yapılacak CHP İlçe Örgütü Başkanlığı için adaylığını açıklayan Tuna Işın kadına şiddet olayları ile ilgili ‘Kadınları Değil, Katilleri Durdurun…’ başlıklı basın açıklaması yaptı.

Gün geçmiyor ki, kadına yönelik şiddetle ilgili yeni bir haber duymayalım.

Daha birkaç gün önce, nedensiz bir şekilde ‘sadece öldürmek istedim’ sözlerini işittiğimiz aşağılık bir katil tarafından katledilen Ceren’le kahrolmuştuk.

Kadınların, şiddetin her türlüsüne karşı seslerinin gitgide çoğalması, belli ki ülkemize hakim zihniyetin tahammül sınırlarını zorluyor. Yoksa birçok ülkeyle bizde de eş zamanlı olarak gerçekleşen son derece barışçıl bir eylem sırasında yaşanan şiddetin nasıl bir izahı olabilir.

Türkiye’de nerede bir kadına şiddet olayı yaşansa, bu şiddeti makul göstermeye ve normalleştirmeye çalışan bir çevrenin harekete geçtiğini görebiliyoruz. Maalesef devletimizin belli makamlarına gelmiş yöneticilerin, milletin huzuru, refahı ve güvenliği konusunda hassasiyetle davranmalarını beklerken, şiddet kurbanlarına ve bu cinayetleri protesto edenlere yönelik kulp takma amaçlı açıklamalarını şaşkınlıkla izliyoruz.

Ne diyor kadınlar: ‘’ Her neredeysem, ne giyersem suç bende değil ‘’

Neden böyle haykırıyorlar, çünkü tacize uğruyor kadınlar, tecavüze uğruyorlar, yetmiyor öldürülüyorlar ve gerçek suçlular dururken kendilerinin suçluymuş gibi gösterilmesine itiraz ediyorlar.

Kadınların, herkesin gözü önünde gerçekleşen bu bitmek bilmeyen şiddeti sadece şarkı söyleyip dans ederek protesto etmek istemelerinin karşılığı ise; cop ve gözaltı.

Geri dönülmez olayların ve acıların yaşanmasına dur demek istiyorsak, geç kalmadan yapılacak şeylerin olduğuna dikkat çekmeliyiz.

Kanun koyucu ve uygulayıcısı olarak devletin de bu isyana sessiz kalmayacağını ümit etmek istiyorum. Ancak sadece devletin değil, her birimizin yapması gerekenlerin ve sorumlulukların neler olduğu konuşulmalı, tartışılmalı.

Bu isyan karşısında hiç kimse sessiz kalamaz, kalmamalı.

Artık Yeter… Kadınları Değil, Katilleri Durduralım…

Tuna IŞIN

CHP Bodrum İlçe Başkan Adayı

Aktur tatil sitesi