DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kanser yapan 10 besin!

Uzmanlar, süpermarketlerin zehirli olan binlerce işlenmiş gıda ile dolu olduğunu, bu nedenle de işlenmiş gıdalardan olabildiğince uzak durmak gerektiğini belirtiyor. İşte muhtemelen düzenli olarak tüketilen ve kansere neden olan 10 gıdanın listesi…

Kanser yapan 10 besin!
A+
A-
velux

Kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlardır. Vücudun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla oluşur ve tedavi edilmezlerse ciddi rahatsızlıklara ve hatta ölüme dahi neden olabilirler. 

 

Healthline’da yer alan habere göre; uzmanlar, süpermarketlerin zehirli olan binlerce işlenmiş gıda ile dolu olduğunu, bu nedenle de işlenmiş gıdalardan olabildiğince uzak durmak gerektiğini belirtiyor.

İşte muhtemelen düzenli olarak tüketilen ve kansere neden olan 10 gıdanın listesi…

Konserve domates

Aslında bu madde, hazır herhangi bir şey için geçerlidir; çünkü konserve kutular tipik olarak BPA olarak da bilinen bisfenol-A adlı bir madde ile kaplanmıştır. BPA’ya maruz kalan laboratuvar hayvanlarını içeren çalışmalar, aslında genlerin beyin içindeki işlevlerini etkilediğini göstermiştir. BPA, gıda üreticilerinin ifşa etmesi gerekmeyen bileşenlerden biridir, bu yüzden yiyecek etiketlerinde aramak için uğraşmayın.

Beyaz un

Un beyaz görünsün diye defalarca işlemden geçirilir. Yüksek oranda işlenmiş un, kan şekerini hızla yükseltir ve şekeri besleyerek kanser hücrelerinin gelişimine yardımcı olabilir.

İşlenmiş et

Sosisli sandviç, sosis, pastırma gibi etler sağlıklı değillerdir. En büyük tehlike, ette kullanılan koruyucu maddelerdir. 

Tütsülenmiş etler de tam olarak sağlıklı bir alternatif değildir, çünkü duman üründe katran gibi kalıntılara neden olabilir. 

Çiftlik balığı

Uzmanlar, balıkların sunduğu faydalardan yararlanmak için çiftlik balığından uzak durmak gerektiğine dikkat çekiyor. Balık çiftlikleri, tek bir amacı olan ve bu da kâr olan büyük ölçekli operasyonlardır. 

Çiftlik balıkları, kimyasallar, böcek ilaçları, antibiyotikler ve çeşitli kanserojenler içeren doğal olmayan yiyeceklerle yetiştirilir. Balıkların kendisi de sağlıksız olma eğiliminde ve aşırı stres altındadır. 

Cipsler

Cipsler bazıları için neredeyse bağımlılık noktasındadır. Patates cipsi ile ilgili en ciddi problemler, çok yüksek sıcaklıkta pişirilmeleridir, bu da akrilamid adı verilen bir maddenin oluşumuna neden olur. Bilinen bir kanserojen olan akrilamid sigaralarda da bulunur.

Trans yağ (hidrojene yağlar)

Gıda endüstrisi, her zaman ürünlerin daha uzun bir raf ömrüne sahip olmasını ve aynı zamanda göz ve tat tomurcuklarına daha çekici hale gelmesi için yeni yollar arar. 

Hidrojene yağlar ürünlerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve yiyeceklerin daha çekici görünmesine yardımcı olur. Ancak yapılan çalışmalar trans yağın kanserle ilişkili hücre zarlarının yapısını etkilediğini göstermiştir. 

Yapay tatlandırıcılar

Kötünün kötüsü listesinde başlarda gelen yapay tatlandırıcıların da zararlı olduğu belirtiliyor. Yapay tatlandırıcılar, sindirim sırasında toksik bir maddeye dönüştüğünden potansiyel olarak kansere neden olan bir maddedir. Bazı kanserlere ve beyin tümörlerinin oluşumuna neden olabilir. 

Şeker

Şeker sağlığa pek çok açıdan zararlıdır. Şekerin de tıpkı beyaz unun yaptığı gibi kan şekeri seviyelerini yükselttiği belirtiliyor. Bu da, birçok kanser türünün gelişimi için çok daha elverişli bir atmosfer yaratır.

Alkol 

Alkolü günlük yaşamlarının bir parçası haline getiren veya aşırı miktarda içki içenler, alkole bağlı olarak kanser gelişebileceğinin farkında olmalıdır. Toplamda 27 farklı çalışma, çok fazla içki içme ile kolon, rektum, karaciğer, ağız, yemek borusu ve hatta meme kanseri kanseri arasında bir bağlantı olduğu sonucuna vardı.

Mikrodalgada patlamış mısır

Kulağa zararsızmış gibi gelse de birçok mikrodalga patlamış mısır markası, mısırı perflorooktanoik asit adı verilen bir çanta ile paketlenmiş olarak veriyor. Bu, teflon gibi yapışmaz pişirme kaplarında da bulunan bir madde ve Çevre Koruma Ajansı tarafından bilinen bir kanserojen olarak sınıflandırılmıştır. 

Aktur tatil sitesi