DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Karar 24 Mart’ta Verilecek…

Karar 24 Mart’ta Verilecek…

Bodrum’da kaptan Faruk Denktaş’ın bıçaklanarak öldürüldüğü ve katil zanlısı Yalçın Karayel’in ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı dava, 24 Mart’ta bir kez daha karara bağlanacak.  

Cinayete kurban giden Faruk Denktaş’ın kardeşi Duygu Denktaş Midilliç, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bu süreç artık bizi çok yordu. 4 seneden sonra tekrar bunları yaşamak bizi biraz yıprattı, yıprandığımız için de duygusallaştık. Ama her şey güzel geçti, adalet yerini buluyor. Bu bizim için sevindirici, fakat acımız devam ediyor. 24 Mart’ı bekliyoruz. İnşallah her şey bizim için güzel olacak” dedi.

Faruk Denktaş’ın teyzesi Şükriye Yurt ise “Adalete güveniyorduk, adalet yerini buldu çok şükür. Bir annenin canı nasıl yanıyor, onu gördüler. Hala iftira atıp savunmalarını yaptılar ama çok şükür adalet yerini buldu” diye konuştu.

Olay

2015 yılında Bodrum merkezde yaşanan olayda 29 yaşındaki kaptan Faruk Denktaş, ilçede faaliyet gösteren bir balıkçı dükkanının işletmecisi olan 36 yaşındaki Yalçın Karayel tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay yerinden kaçan Yalçın Karayel, polis tarafından yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yalçın Karayel, dava sonunda temyiz yolu açık olmak üzere ömür boyu hapis cezası aldı.

Denktaş’a tokat atıp, çantasıyla vurduğu ve olayın ardından sanığı otomobiliyle evine götürdüğü belirtilen arkadaşı S.B.’ye ise basit yaralanmaya sebebiyetten 4 bin 800 lira adli para cezası verildi.

2016 yılında karara bağlanan dava ile ilgili Karayel ailesinin yaptığı temyiz başvurusu sonucunda Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu. Dava, geçen Ocak ayında Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı.

Kent Haber

polat-galle