DOLAR
32,4961
EURO
34,5758
ALTIN
2.478,95
BIST
9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

“Kardeş Oda” faaliyetleri “4 YÖRE 1 ODA” projesi

“Kardeş Oda” faaliyetleri “4 YÖRE 1 ODA” projesi
Aktur tatil sitesi

Bodrum Ticaret Odası tarafından 2019 yılında başlatılan “kardeş oda” faaliyetleri “4 YÖRE 1 ODA” projesi ile bir üst evreye taşınıyor.

07-09 Şubat 2020 tarihlerinde Bodrum Ticaret Odası’nın davetlisi olarak,  Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve personelleri Bodrum’a geldi.

08 Şubat 2020 Cumartesi günü BODTO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı ile projenin başlangıç temelleri atıldı.

Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Genel Sekreteri Nihal Dörtkardeşler, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Genel Sekreteri Ali Mullaoğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Genel Sekreteri Erdem Başak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Muğla Ticaret Borsası Uğur Özen, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Ünsal, TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, TOBB Kadın Girişimciler Üyeleri, Oda personelleri ve yerel basın mensupları katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras, “Kardeşlik, dostluk için bu projenin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Ticaretin dışındaki konularda da işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle Bodrum Ticaret Odamızın başlattığı bu kardeşlik çalışmasını biz de Bodrum Belediyesi olarak Keşan, Antakya ve Şanlıurfa Belediyelerimizle gerçekleştirmeliyiz. Katılan Odalarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın güzel sonuçlar doğuracağından eminim.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. KOCADON,  yaptığı açılış konuşmasında “ Projeye olan katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu başlangıcın başta TOBB camiası olmak üzere pek çok oda tarafından da örnek alınarak hayata geçirilmesini dilerim. Değerli Kardeş Odalarımız kültürleri ve medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla oldukça önemli şehirlerimiz. Antakya, “Ezan, Çan, Hazzan” seslerinin kardeşçe birbirine karıştığı Musevi, Hıristiyan ve Müslüman toplumlarına ev sahipliği yapan şehrimizdir. Keşan, Anadolu’yu Çanakkale Boğazı’ndan Avrupa’ya bağlayan kavşak olup geleceğin agro-turizm başkentidir. Şanlıurfa, Peygamberler diyarı, efsaneler şehri, tarımın başladığı şehirdir. Bu birbirinden önemli 3 şehrimiz ve yöremiz Bodrum ve Ege ile buluşuyor. 4 Yöreden 1 Oda doğuyor. İşte projemizin ana teması buradan başlıyor. 4 Yöre 1 Oda projemizin iyiliklere ve güzel sonuçlara vesile olmasını temenni ederim. 2006 yılından bu yana BODTO olarak Muğla Odaları ve Borsası Müşterek toplantısını başlatarak diğer Odalara örnek olduk. Ortak projelerde hep başarılı olduğumuz gibi bu projede de başarılı olacağımızı düşünüyorum. ” diyerek görüşlerini dile getirdi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan “Geçtiğimiz yıl temellerini atmaya başladığımız bu proje ile amacımız Kardeş Oda Protokolü imzaladığımız yörelerimizle ortak paydada buluşup ticareti ve işbirliklerini geliştirmek için ortak çalışmaların yapılmasıdır. Hayırlı ve başarılı olacağından eminim.” diyerek iyi dileklerini belirtti.

Protokol açılış konuşmalarının ardından 4 Oda arasında “4 YÖRE 1 ODA” projesi protokolü imzalandı.

Protokol imzasından sonra Odalar kendi yörelerine özgü bölgesel sunumlarını yaparak “4 YÖRE 1 ODA”  projesini geliştirmek için fikir önerinde bulundular.

Kardeş Odalar Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bölgelerini, işbirliği konularını ve faaliyetlerini anlatan sunumları gerçekleştirdi.

BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı ve 5 No’lu Komite Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise Bodrum ve turizmini, yeni turizm trendlerini anlatan sunumlarını gerçekleştirdi.

“4 YÖRE 1 ODA” Projesi ile, TOBB’a bağlı oda ve borsalar arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, ortak çalışmaların artırılması, üye işletmelerin, personelin ve yönetimlerin gelişmesine katkı sağlayacak ortaklık yapısının kurularak, farklı yörelerin, farklı piyasa ve sektörlerin rekabetçiliğinin geliştirilmesi, işbirliklerinin kurulması amacıyla harekete geçilen bir çalışmadır. Bu çerçevede proje ve protokolün taraflarının sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak her türlü faaliyet, kardeş oda standları kurmak, yerel ürünleri tüccarlar aracılığıyla diğer illerde tanıtmak irtibat personeli bulundurmak ve benzeri çalışmalarda da birlikte hareket etmesi hedeflenmektedir.

Toplantı Odaların sunumları, Odaların Genel Sekreterleri ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin toplantıları ve görüş ile değerlendirmeleriyle tamamlanırken, 09 Şubat 2020 Pazar günü Bodrum Kalesi ve Bodrum Deniz Müzesi ziyaretleri ile program sona erecek.

velux