DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Katil ve Eniştesi Tutuklandı!

Katil ve Eniştesi Tutuklandı!
Aktur tatil sitesi

Aralarında arazi anlaşmazlığı ve geçmişte yaşanan bir başka cinayet nedeniyle husumet bulunan M.K. ve eniştesi M.A.Y., önceki gün zeytin toplamak için zeytinlikte olduğunu bildikleri Şafak Kaya’nın yanına gitmişler, burada başlayan tartışma üzerine eşi ve 4 yaşındaki çocuğunu alarak uzaklaşmak isteyen Şafak Kaya’ya arkasından ateş eden 25 yaşındaki M.K.’nın silahından çıkan kurşunlar genç adamın olay yerinde can vermesine neden olmuştu. Yakınlarının son bir ümit ile Acıbadem Bodrum Hastanesi’ne kaldırdıkları Kaya, burada yapılan girişimlere rağmen hayata döndürülemedi. Şafak Kaya, çalıştığı Bodrum Belediyesi önünde Cumartesi günü düzenlenen törenin ardından Yalıkavak’ta toprağa verilmişti.

Olayın ardından kaçarak ortadan kaybolan katil zanlısı M.K. ve onu azmettirdiği düşünülen M.A.Y. için alarma geçen emniyet güçleri, yürüttükleri titiz çalışmanın ardından zanlıları saklandıkları, Yokuşbaşı’nda M.A.’ya ait evde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından bugün öğle saatlerinde hakim karşısına çıkarıldı.

Savcının Tasarlayarak Öldürme, Kasten Öldürme ve Suçluyu Kayırma suçlamalarıyla tutuklanmaları isteminde bulunduğu zanlılar, mahkemedeki ifadelerinde öldürülen Şafak Kaya ile aralarında bir husumet bulunmadığını ve cinayetin planlı olmadığını iddia ettiler. Zanlıların cinayetin ardından kaçarak saklandıkları evin sahibi M.A. ise şahısların 2 gün önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle geçmiş olsuna geldiklerini sandığını, her ikisinin de son derece soğukkanlı olduğunu, hallerinin bir cinayete karışmış insanlara hiç benzemediğini söyledi.

Akşam saatlerinde kararını veren Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi cinayeti işleyen M.K. ile eniştesi M.A.Y.’nin tutuklanmasına, zanlıları evinde saklayan M.A.’nın ise Adli Kontrol Hükümleri uygulanarak Tutuksuz yargılanmak üzerine serbet bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan iki zanlı cezaevine yollandı.