DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Kent Konseyi Genel Kurul Yaptı

Kent Konseyi Genel Kurul Yaptı
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunu yaptı. Faaliyet sunumlarının yapıldığı genel kurulda konsey başkanı Arif Yılmaz, Bodrum Belediyesi’nden taleplerini dile getirdi.  

Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılan ve Belediye Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt’un da katıldığı genel kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz genel kuruldan bugüne kadar geçen süre içerisinde gerek Bodrum’da, gerekse de Bodrum dışında olan bir takım faaliyetler oldu. Gerek Muğla, gerek Türkiye çapında Kent Konseyleri ile ilgili toplantılara katıldık. İyi tarafı, biz hep kendimiz sıkıntı çekiyoruz zannediyorduk. Diğer konseylerin de en az bizler kadar sıkıntılı süreçlerden geçtiğini gördük. Yalnız değiliz. Çok büyük dayanışmalar olduğunu gördük. Ege Kent Konseyleri Birliği’ne katıldık. Orada yürütme kurulu üyesi oldum. Onlarla da iyi çalışmalarımız başladı. Muğla Kent Konseyleri bir araya geldi, bir platform oluşturdu. İkinci toplantısını yapacak. Orada da güzel gelişmeler var. O da Muğla’da bizi birbirimize bağlıyor. Buralarda idare ile ilgili sıkıntıları, yönetmeliklerde çıkan sorunları tartışıp ortak çözümler bulmaya çalışıyoruz. Yaptığımız etkinlikleri paylaşarak birbirimizden fikirler alıyoruz.”

BÜTÇEYE KENT KONSEYİ İLE İLGİLİ BİR KALEM KONULMALI

Belediyeler ile çalışmalarının uyumlu bir şekilde gittiğini dile getiren Arif Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Yerel idarelerle çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Belediyemize teşekkür ederiz. Talepler yerine geliyor ama prosedür açısından bir takım kalemleri oturtmak zor oluyor. Başka birimlerin bütçeleri ile yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu, işleyişi yavaşlatan, bürokrasi çıkartan bir husus. O yüzden eğer genel kurul da uygun görürse belediyeye bu konuda resmi bir talepte bulunmak istiyorum; bütçeye Kent Konseyi ile ilgili bir kalemin konulması. Bu, en azından bizlerin talepleri ile ilgili olarak yaptığı harcamalarda bürokratik olarak rahatlatacaktır. Dolayısıyla bizim işlerimizi hızlandıracaktır.”

MECLİS SALONUNDA KENT KONSEYİ TEMSİLCİSİNİN MASASI OLMAK DURUMUNDA

Belediye meclis toplantılarında Kent Konseyi’nin kurumsal olarak temsil edilmesi yönünde düzenleme yapılmasını isteyen Arif Yılmaz, “Ben bir kere katıldım. Katılmaya çalıştım. Merakla bekledim, ‘Kent Konseyi Başkanı neden meclis toplantılarına katılmıyor’ diye sorsun. Henüz soran olmadı. Bilhassa katılmadım. Çünkü söylemlerde olduğu gibi Kent Konseylerine gerekli önem veriliyorsa belediye meclis salonunda Kent Konseyi temsilcisinin masası olmak durumunda. Olacak ki gerek ben, gerek yönetim kurulunda görevli arkadaşlar Kent Konseyi ile ilgili konularda istekleri ve bilgileri dile getirsin, bu yüzden bilhassa bulunmadım. Bugün genel kurula hem bütçeyi, hem de bu konuyu koyacağım çünkü bunu yapan belediyeler var. En son ziyaret ettiğim Fethiye Belediyesi’nde bu örneği gördüm. Konunun kurumsallaşması açısından bu olması gereken bir harekettir” ifadelerini kullandı.

Arif Yılmaz’ın konuşması sonrası Kent Konseyi meclisleri ve çalışma grupları ile Bodrum Kent Konseyi bileşenleri sunumlarını yaptı.

Kent Haber