DOLAR
32,5244
EURO
34,8858
ALTIN
2.437,54
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Kilo ver geri al dönemi kapandı

ANKARA HABERLERİ Kilo ver geri al dönemi kapandıHürriyet Haber 26.01.2020 – 11:47 | Son Güncelleme : 26.01.2020 – 11:50

Kilo ver geri al dönemi kapandı
27.01.2020
3.035
A+
A-
Aktur tatil sitesi

 

SAĞLIKLI KİLO KAYBI SAĞLIYOR

“Merkezinde beslenmeyi esas alan ve ülkemizde yeni oluşan bu yaklaşım, Fonksiyonel Tıp alanında eğitim almış hekim ve diyetisyenin oluşturduğu bir ekip çalışmasını gerektirir. Biz diyetisyenlerin genel olarak uyguladıkları standart yaklaşımlar fonksiyonel tıp ile değişim göstermektedir. Çünkü vücut bir sistem olarak görülüp, bu sistemdeki hastalığın en temel nedenine inildiğinde iyileşme kalıcı olmaktadır. Yeni nesil fonksiyonel tıp yaklaşımını benimseyen diyetisyenlerle kilo vermenin kalıcı hale geldiği görülmektedir. Bir bakıma ‘on kilo ver, sonra geri al’ dönemi kapanmaktadır. Bireyin kilo alımına sebep olan beslenme alışkanlıkları, besin hassasiyetleri, stres yönetimi ile beslenmesinin ilişkisi, mide-bağırsak sağlığı, uyku düzeni göz önünde bulundurulmakta, kapsamlı bir değerlendirme ile sağlıklı bir kilo kaybı sağlanmaktadır. Ayrıca kaybedilen ağırlık kalıcı olarak korunabilmektedir.

İYİLEŞME SÜRECİNE KATKISI VAR

Fonksiyonel Tıp beslenme şekli kilo vermenin yanı sıra, özellikle kronik hastalıkların iyileşmesine de büyük oranda katkıda bulunmaktadır. Günümüzdeki kronik çoğu hastalık vücudun bazı sistemlerindeki dengesizlikten kaynaklanır. Fonksiyonel yaklaşımda yaşam şeklini değiştirmek esastır. Kişinin beslenmesi de yaşam şeklinin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Öyle ki, obezite, diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyonun yanı sıra haşimato tiroidit, romatoid artirit, migren, fibromiyaji gibi farklı hastalıkların hem gelişmesinde hem de tedavisinde kişinin beslenmesi çok önemlidir.

 PAKETLİ GIDALARDAN UZAK DURUN

Hasimato tiroidit, tiroit bezinin hasarına sebep olan kronik bir hastalıktır ve bir inflamasyon söz konusudur. Bu inflamasyonu azaltmak için beslenmede ne gibi değişiklikler yapılabilir? Öncelikle bu inflamasyonu tetikleyen paketli gıdalarda bulunan basit şeker, trans yağ asitleri ayrıca omega 6 içeren ayçiçek yağ, mısırözü yağ, civa maruziyeti fazla olan besinler beslenmeden çıkarılır. Hashimato tiroiditte sızdıran bağırsak sendromu denilen bir durum da olabilmektedir. Diğer taraftan gluten ve süt ürünlerine hassasiyet gelişebilir. Bu durumda bağırsak sağlığının yeniden sağlanması için, dönemsel olarak gluten ve süt ürünleri beslenmeden çıkarılabilir. Elbette bu düzenlemeler kişiye özgü bir şekilde yapılmalıdır. Bu hastalığın iyileşmesinde ayrıca stres yönetimi, uykunun düzenlenmesi, toksik yükün azaltılması da çok önemlidir. Görüldüğü üzere pek çok alanı dikkate alan fonksiyonel tıp yaklaşımı, tüm bu süreçleri değerlendirerek kişinin sorununu ele alıp ve bir ekip şeklinde tedavi planını hazırlamak ve uygulamak anlamına gelmektedir.

Bu yönüyle bakıldığında kalıcı sonuç almak için vücut sisteminin dengesizliklerini ele alan bütünsel bir süreçtir.”

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Kilo ver geri al dönemi kapandı hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 26 Ocak 2020 tarihinde saat 11 47’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Kilo ver geri al dönemi kapandı haberi güncellenecektir.

Aktur tatil sitesi