DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Kiracıların taşındıkları evle ilgili bilmesi gereken 5 şey!

Kiracıların taşındıkları evle ilgili bilmesi gereken 5 şey!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

İstediğiniz kiralık evi buldunuz, kontratı imzaladınız ve taşındınız. Ancak bundan sonraki süreçte de düşünmeniz gereken bir çok şey var. Mesela kapının kilidini değiştirmeli misiniz? Ev sahibinizle nasıl iletişim kurmalısınız? Komşularınızla nasıl tanışmalısınız? Kiracıların hakları nelerdir? İşte yeni taşındığınız kiralık ev ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Kiracıların taşındıkları evle ilgili bilmesi gereken 5 şey!

1. Kapı kilidini değiştirmeli misiniz?

Anahtarlarınızın bir kopyasının önceki kiracıda olması düşüncesi sizi tedirgin edebilir. Ancak kiracı olarak, kilitleri değiştirme izniniz var mı? Bu aşamada ev sahibine danışmanız en doğrusu olacaktır. Eğer ev sahibi buna izin vermezse ve tedirginliğiniz devam ediyorsa belki de başka bir daire aramalısınız. Çünkü evinizde güven içinde hissetmeniz önemli bir husustur. Eğer kilitleri değiştirmenize izin verilirse, bununla ilgili süreçleri ev sahibinizle konuşmalısınız.

 

2. Apartmandaki işlerin nasıl ilerlediğini öğrendiniz mi?

Yeni kiralık evinizde işlerin nasıl ilerlediğinizi öğrenmelisiniz. Mesela apartmanda çöpler saat kaçta çıkartılıyor? Çöpler için plastik / cam gibi ayrımlar var mı? Park yerinde her daireye yer ayarlanmış mı? Aydınlatma, tesisat gibi sorunlarda kime danışmalısınız? Apartman yöneticisinin ne gibi görevleri bulunuyor? Bu tarz soruların cevaplarını öğrenerek, işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Kiracıların taşındıkları evle ilgili bilmesi gereken 5 şey!

3. Kiracı olarak hakkınız neler?

Kiracı olarak ne tür haklarınızın olduğunu öğrenmelisiniz. Mesela evde sizden kaynaklanmayan tadilat ücretini ev sahibi mi ödemeli? Ya da kiradan mı düşmeli? Kontrat süresi dolmadan ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi? gibi soruların cevapları için “Kiracıların yasal hakları nelerdir?” haberini okuyabilirsiniz.

 

4. Komşularınızla nasıl iletişim kurabilirsiniz?

Bir apartman binası arkadaşlıklar kurmak için harika fırsatlar sunar. Burada kuracağınız arkadaşlıklar yaşadığınız evi ve çevreyi daha çok sevmenizi de sağlayacaktır. Apartmanınızda düzenlenen toplantı ya da etkinliklerle ilgili apartman yöneticinizden bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra koridor ya da asansör gibi yerlerde karşılaştığınızı kişilere “Merhaba” demeyi unutmayın!

Kiracıların taşındıkları evle ilgili bilmesi gereken 5 şey!

5. Ev sahibinizle iyi ilişkiler kurmak için nelere dikkat etmelisiniz?

Ev sahibinizle iyi ilişkiler kurmak her zaman sizin yararınızadır. Ev sahibinizi sadece sorunlar için aramayın, evdeki iyi olan ve beğendiğiniz gelişmeler için de kendisine teşekkür edin. Kirada olduğunuz eve kendi eviniz gibi bakın. Evle ilgili tüm gelişmelerden ev sahibinizi bilgilendirin. Ev sahipleri, genellikle büyük sorunlardan önce küçük problemleri duymaktan memnuniyet duyarlar.

Aktur tatil sitesi