DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Konut Sigortası Nedir?

Konut Sigortası Nedir?
A+
A-

Konut sigortası nedir? sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz: İsteğe bağlı olan bu sigorta türü, evini ve eşyalarını teminat altına almak isteyenler tercih ettiği bir sigorta türüdür. İçerisinde pek çok teminat ve riski kapsaması sebebiyle, günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu sigorta türünün zorunlu olmadığını ifade edebiliriz. DASK, deprem sigortasıdır. Ülkemizdeki bütün binaların DASK’ı olmalıdır. Konut sigortası nedir? sorusunu genel olarak bu şekilde cevaplandırabiliriz. İçerisinde ailenizi, kendinizi ve eşyaları çeşitli afetlere karşı korumayı amaçlamaktadır. Çok geniş kapsamlı bir sigorta türüdür.

Evlerimiz, hepimiz için çok önemlidir. Ancak içerisinde bu kadar çok değerli eşyaları barındırdığımız bu yaşam alanlarımızı, yangın, hırsızlık gibi çeşitli kötü durumlara karşı nasıl koruyacağız? Burada karşımıza konut sigortası çıkmaktadır. Konut sigortası nedir? sorusunu yukarıda detaylı bir şekilde açıkladık. Bu sigorta türü satın alınırken, iklim koşulları, yangınlar, dikkatsiz sonucu oluşan durumlar, yıldırım düşmesi gibi çeşitli durumlara karşı, evler koruma altına alınmaktadır.

Konut Sigortası konusunda merak ettikleriniz, sorularınızın yanıtları ve dahası Ata Brokerlik’te! Hemen https://www.atabrokerlik.com/konut-sigortasi/ adresine göz atabilir ve konut sigortası detaylarını öğrenebilirsiniz.

Ancak burada konut sigortası nedir? konusu ile ilgili kişilerin aklına farklı bir konu takılmaktadır. Eğer ev sahibi değilseniz, bu durumda ne olacak? Ev sahibi olmayan kişilerde, evinin içerisinde eşyaları garanti altına alabilir. Konut sigortasından yararlanmanız için illa ki ev sahibi olmanıza gerek tok.

Konut Sigortasının Teminatları Nedir?

Konut sigortasının pek çok teminatı bulunuyor. Ancak genel olarak an teminatın yangın olduğunu ifade edebiliriz. Bunun dışında aşağıda bulunan teminatları ek ücretler ödeyerek, sigorta poliçenize eklettirebilirsiniz. Konut sigortası teminatlarını da şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Sel ve Su Baskınları İçin Teminat
  • Cam Kırılmaları İçin Teminat
  • Hırsızlık İçin Teminat
  • Hırsızlık Sonucunda Meydana Gelebilecek Maddi Zararlar
  • Deprem İçin Teminat

Bunun dışında ek teminatlarda şu şekildedir: Yardım hizmetleri, dahili su, yer kayması, ferdi kaza, enflasyondan korunma, yanardağ – deprem, fırtına, duman, kar ve enkaz kaldırma gibi durumlardır.

Konut Sigortası Primleri Hakkında

Konut sigortası için teminat altına alınmak istenen evler, bulundukları konumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Eğer deprem için risk teminatı almak istiyorsanız, burada binanızın bulunduğu konum çok önemlidir.

Aynı zamanda dairenizin hangi katta olduğu, binanın yapımı, yapım yılı vb. durumlar da primleri etkilemektedir.

Genel olarak konut sigortası primlerini etkileyen pek çok kriter bulunmaktadır. Size en yakın sigorta acentesine giderek, konu ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Firmaların sunduğu fiyatlarda da değişkenlik gösterebilir.

 

polat-galle