DOLAR
32,5981
EURO
34,8100
ALTIN
2.509,08
BIST
9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Koronavirüs tespitine yardımcı olmak için eczanede ateş ölçümü yapılıyor

Koronavirüs tespitine yardımcı olmak için eczanede ateş ölçümü yapılıyor
A+
A-

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Menteşe ilçesinde bir eczane, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vakaların tespitine yardımcı olmak amacıyla iş yerine ateş ölçme standı kurdu.

“Hayat eve sığar” sloganıyla müşteri ve çalışanların sosyal mesafesi gözetilerek kurulan stantta, yeni tip koronavirüs riskine karşı 14 kuralın yer aldığı afiş de bulunuyor.

Stantta ilaç almak için eczaneye gelen vatandaşların ateşi ölçülerek, koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi veriliyor.

Eczacı Servet Günizi, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde birinci adımın evde kalmak, ikinci adımın ise ateş ölçümü olduğunu söyledi.

Eczanede sosyal mesafe kuralını uyguladıklarını belirten Günizi, “Herkese koronavirüs testini yapmak çok zor olabileceği için ateş ölçümünün çok önemli bir veri olduğu saptanmış. Bu nedenle de eczanemize gelen hastalarımızın hepsinin ateşini ölçmek istedik. Türkiye genelinde de tüm eczacı arkadaşlarımızı bu göreve çağırıyoruz.” dedi.

Vatandaşların an itibarıyla hastanelere gitmeye çekinirken, eczanelere çok rahatlıkla gelip ağrı kesici, ateş düşürücü ya da yazılması gereken raporlu ilaçlarını almakta olduğunu dile getiren Günizi, “Ateş ölçümü ile belki bir, belki iki, belki de on hastanın tespiti eczaneler tarafından yapılırsa büyük bir kitlenin kurtulmasını sağlarız. Bu yüzden eczacıların ateş ölçmesini istiyor ve göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.

İlaç almaya gelen Mehmet Ali Yumlu da uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Güzel bir uygulama. Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına inanıyorum. Daha önce de burada buna dikkat ettim. Bu hassasiyeti gördüm. Uygulamadan memnunum.” dedi.

velux