DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Koronavirüsü dut pekmezi satışlarını artırdı

Koronavirüsü dut pekmezi satışlarını artırdı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Koronavirüse karşı vücudun direncini artırmak için dut pekmezi tavsiye edilmesinin ardından dut pekmezi satışları arttı. Sektörün en büyük dut pekmezi üreticilerinden Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Yapılan açıklamalar sonrası dut pekmezine karşı aşırı bir talep oluştu. Market zincirleri ve gıda satış noktaları taleplerini iki katına çıkardı. Talebi karşılamak için ek üretim planlaması yaptık.” dedi.

Koronavirüsü dut pekmezi satışlarını artırdı

Özellikle kış aylarında tüketilen dut pekmezine Koronavirüsü sonrası daha fazla ilgi oluştuğunu ifade eden Genel Müdür Göksu, “Faydaları saymakla bitmeyen dut pekmezinin tüketilmesi ve tanıtılması anlamında çok iyi bir sezon geçiriyoruz. Özellikle çocukların sağlıklı doğal besinler tüketmesi vücut gelişimleri açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’nin tamamından market zincirleri son günlerde dut pekmezi taleplerini artırdı. Planlananın iki katı şatış grafiğine ulaştık. Ek üretim ve tedarik çalışmasıyla talebi karşıladık.” dedi.

DUT PEKMEZİ VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR

Vücut direncini artırma ve salgın hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemine değinen Göksu, “Doğal dut pekmezi her sene kış aylarında yoğun talep görür. Fakat bu sene yaşanan virüs salgını bu tip gıdalara ilgiyi artırdı. Biz firma olarak dut pekmezi üretiminde özellikle Malatya’da üretilen dutları tercih ediyoruz. Malatya’nın dutları, aroması ve kalitesiyle en kaliteli dut pekmezlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Dut her yörede yetişmektedir. Fakat en makbulü Malatya’nın hasatıdır. dedi.

Dut pekmezinin tarihten günümüze kış aylarında soğuk havalarda hastalıklara karşı korunmak için tüketildiğini ifade eden Göksu, “Aç karna sabahları içilecek bir kaşık dut pekmezi vücut direncini artırmada ve salgın hastalıklara karşı doğal bir korunma yöntemidir.” dedi.

Aktur tatil sitesi