DOLAR 6,2084
EURO 6,8314
ALTIN 323,9
BIST 106.170
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Çok Bulutlu

KVKK İle İşletmelere Ciddi Yaptırımlar Geliyor

KVKK İle İşletmelere Ciddi Yaptırımlar Geliyor
09.01.2020
842
A+
A-

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gerek devlet gerek ise özel kuruluşlar tarafından kişisel verileri elde etme imkanı oldukça kolaylaşmıştır. Bu durum aynı zamanda bu verilerin korunması gerekliliğini gün yüzüne çıkarmıştır. Bundan dolayı kişisel verilerin korunabilmesi adına ciddi yaptırımların söz konusu olması gerektiği konuşulmuş ve bu hususta ciddi kararlar alınmıştır. Zor durumda kalmamak için mutlaka Bursa kvkk danışmanı ile görüşülmelidir.

Hapis ve Para Cezası Gündemde

Kişisel verilerin korunması adına kanunen birçok yaptırım uygulanması için çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda 24.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olan 6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu (KVKK) ile beraber kişilere birçok haklar verilmiştir. Bununla birlikte veri sorumlusuna genel manada şirketlere, birtakım yükümlülükler yüklemiştir. Bu yükümlülüklere uyulmaması durumunda ise idari ve cezai yaptırımlar öngörmüştür.

TCK m. 135 – Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilir.

TCK m. 136 – Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

TCK m. 137 –

  1. Kamu görevlisi tarafından ve görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle,
  2. Belli bir meslek ve sanatın sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle

İşlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

TCK m. 138 –

  1. Kanunların belirlediği sürelerin geçmiş olmasına karşın verileri sistem içinde yok etmekle yükümlü olanlara görevlerini yerine getirmediklerinde 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası verilir. Suçun konusunun Ceza
  2. Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre ortadan kaldırılması veya yok edilmesi gereken veri olması halinde verilecek ceza bir kat artırılır.

Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların işlenmesi dolayısıyla tüzel kişiler hakkında ise bunlara özgü güvenlik tedbirleri uygulanır.

Bu bilgilerle birlikte tüm detaylar ve KVKK Verbis işlemleri için Avukat Özlem Zennup Özkök’ün kurucu avukatı olduğu Özkök Hukuk Bürosu’na başvuruda bulunabilirsiniz. Uzman avukat kadrosu ile sizlere detaylı bilgiler sunacak olan Özkök Hukuk Bürosu ayrıca tüm işlemlerinizi takip edecek ve gerekli adımları sizin yerinize atacaktır. Özellikle çeşitli hapis ve para cezası gibi yaptırımlardan bu sayede uzak kalarak kendinizi güven altına alabilirsiniz.Detaylar İçin; https://www.ozkokhukuk.com/kvkk-danismanligi/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.