DOLAR
32,5568
EURO
34,9352
ALTIN
2.426,52
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

“Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini korumak görevimizdir.”

“Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini korumak görevimizdir.”
A+
A-
velux

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet’in 96’ıncı yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bodrum’da Cumhuriyet Bayramını millet olarak büyük bir coşku ve gurur içerisinde kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan Aras, Türkiye Cumhuriyeti’nin, küllerinden yeniden doğan bir ulusun direniş destanı olduğunu belirterek “Bir aydınlanma tasarımı olan Cumhuriyet, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında siyasal, toplumsal, hukuksal, kültürel ve ekonomik dönüşümlerin yolunun açılmasıdır.” dedi.

Başkan Aras, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının sonucu olarak kurulmuştur ve temeli Kuvayı Milliye’ye, Milli Mücadele Kongreleri’ne ve Kurtuluş Savaşı’na dayanır.

Toprakları işgal edilen, canına ve namusuna kast edilen, vatanı elinden alınmak istenen Türk Milleti’nin direniş ruhuyla kurulmuştur. Daha kurtuluş savaşı başlamadan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”  ilkesinin haykırılmasıdır.96 yıl önce yakılan bu ışık asla sönmeyecek; çünkü biz izin vermeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve laik, demokratik, sosyal hukuk devletini korumak görevimizdir.

Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak birikime ve enerjiye sahibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları müdafaa uğruna şehit olan mübarek şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”