DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Lazer Liposuction Nedir?

Lazer Liposuction Nedir?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Lazer Liposuction Nedir?

Yağ aldırma ya da diğer ismi ile Liposuction, modern tıp uygulamaları içerisinde önemli yeri olan estetik uygulamalardandır. Bu uygulamaların genel olarak maksadı; zayıflamayı sağlamak değil, diyetle birlikte birikmiş ve yakılamayan tabakaların ortadan kaldırılmasıdır. Geçmişteki uygulamalar bir miktar zahmetli ve uzun süreçler olsa da, modern Lazer Liposuction uygulamaları oldukça hızlı ve etkili çözümler olarak bilinir. Yan etkileri oldukça düşük olan uygulamalar uzman hekimlerin kontrolünde klinik ortamlarda gerçekleştirilir ve kalıcı etkilere ulaşmak bakımından en yaygın tercih edilen çözümlerdir. Tıbbi uygulamalar olmaları sebebi ile liposuction uygulamalarını hekimler dışında herhangi bir kimsenin gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bu nedenle, uygulamayı mutlaka uzmanların elinden almanız gerektiğini unutmamalısınız.

Liposuction Bir Ameliyat mıdır?

Lazer Liposuction veya diğer liposuction uygulamalarının hepsi birer cerrahi müdahaledir. Yani bu uygulamaların birer ameliyat olduklarını söylemek yanlış olmaz. Ancak bu operasyonların genel cerrahi operasyonlarına nazaran daha hafif etkileri olduğunu söylemek de mümkündür. Örneğin; vaser liposuciton veya lazer liposuction yapıldıktan sonra nekahat süresi, herhangi bir iç organ ameliyatı ile kıyaslanamayacak kadar azdır. Zira bu uygulamaların modern vaser ve lazer türlerinde kesi söz konusu değildir ve hızlı biçimde sonuca ulaşılabilir. Bu yönden bakıldığında bu uygulamaların birer ameliyata benzemediği dahi söylenebilir. Sonuç olarak, bir plastik cerrahi uygulaması olarak bu operasyon son derece hızlı ve kolay bir operasyon olarak tanımlanabilir ve geleneksel anlamda bir ameliyat olmadığı da söylenebilir.

İlginizi çekebilir: Vaser Liposuction İstanbul Fiyat

Kimler Lazer liposuction yaptırabilir?

Vücudunda yakılamayan yağ kitleleri olan herkes, bu uygulamayı alabilir. Elbette bunun için kişinin alerjen olmadığından emin olunmalı, yapılacak konsültasyon ile hekim tarafından bu uygulamayı almasında bir mani olmadığı onaylanmalıdır. 18 yaşın altındaki bireylerde ve herhangi bir şekilde bu uygulama için uygun olmayan kişilerde farklı yöntemler tercih edilmektedir. Yağların lazer ile yakılması uygulaması olan bu operasyon; tıbbi müdahale gerektirdiğinden, kişinin ameliyat ve anestezi ile herhangi bir ters etki yaratacak durumunun olmadığı onaylanmış olmalıdır. Zaten bu sebeple uygulama hekimlerce yapılır.

Operasyon ne kadar sürer?

Kişinin gereksinimlerine bağlı olarak Lazer Liposuction 1 ile 4 saat arasında sürebilen bir uygulamadır. Bu uygulamanın başarılı sonuçlar elde edebilmesi için en uygun planlama yapılmalı ve defaten uygulama gereksinimi olmaması için en doğru yöntemler tercih edilmelidir. Bu noktada hekimin ve ekibin deneyimi ve elbette kliniğin koşulları sonucu etkileyen durumlardır. Nitelikli kliniklerin vereceği hizmetler neticesinde kesin sonuçlar elde edilebilmektedir. Hekiminiz ile vaser liposuction ve lazer uygulamaları hakkında ön görüşme yaparak, durumunuzun bu uygulamalar için uygun olup olmadığından emin olabilirsiniz. Kesin olarak bu uygulamaları uzman hekimlerin gerçekleştirmesi gerektiğini ve operasyonunun klinik ortamı dışında hiçbir yerde yapılamayacağını unutmayın. Bu konuda hassasiyet göstermeniz hayati önem arz etmektedir ki, aksi durumda beklenmedik ciddi olumsuzluklar yaşanabilir.

Kaynak: Estetikport Plastik Cerrahi Merkezi