DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Mehmet Ersoy, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Mehmet Ersoy, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.
velux
Mehmet Ersoy, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bakan Ersoy, TÜRSAB’ın önceki yönetimi döneminde bilet yolsuzlukları, vesaire oldu, bundan dolayı kamu zararı da oluştuğunu söyledi.
Ersoy, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜRSAB seçimlerine müdahale ederek taraf olduğuna ilişkin eleştirisi için de, muhaliflerle görüştüğünü kabul ederek, ‘’Bakan pozisyonunda benden randevu talep eden bütün turizm paydaşlarına randevu vermekle yükümlüyüm’’ dedi.
TÜRSAB’a müfettiş göndermek
Bakan Ersoy TÜRSAB’a müfettiş gönderilmesi ile ilgili olarak da TÜRSAB’ın belge verirken zorunlu bağış aldığıyla ilgili kendilerine şikayetler geldiğini, tarafsızlıklarını bozmamak için seçimin bitmesini beklediklerini, denetçilerin yüzlerce bağış makbuzu bulduklarını söyledi.
1618 değişikliği
Bakan Ersoy, 1618 sayılı yasa değişikliği ile ilgili olarak da  TÜRSAB’ın ‘yetkilerini daha fazla artırmak istediğini,bakanlığın yetkisinde olan lisans ve belge verme yetkisinin kendilerine devredilmek istendiğini savunarak, “Sen elindeki bu kadar yetkiyle bunu yaparsan, ben Bakanlık olarak sana daha fazla yetki verirsem ne yaparsın? dedi.
Firuz Bağlıkaya’nın şirketine müfettiş gönderilmesi
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın işlettiği müzelerin içindeki mağazalara da denetçi gönderdiğini söyleyen Ersoy, 41 liraya su, 20 liraya çikolata satıldığı şeklindeki ithamları ciddiye aldıklarını, söz konusu şirkete ilk etapta yüzde 20 indirim yaptırdıklarını ve yılbaşına kadar yüzde 50 indirim daha yapılmasını talep ettiklerini söyledi.
Tahsis konusu
Kendi şirketi ETS’ye tahsis edilen Bodrum-Adalıyalı Koyundaki arazi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Ersoy, Turizm Teşvik Yasası kapsamında tahsisi 2005 yılında aldığını ve araziyle ilgili tüm hakların kendisi bakan olmadan önce verildiğini söyledi.
velux