DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

MGC: 10 Ocak’lar kutlama olmaktan çıkmıştır…

MGC: 10 Ocak’lar kutlama olmaktan çıkmıştır…
A+
A-
polat-galle

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Akbulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “10 Ocak’lar meslektaşlarımız için ne yazık ki bir kutlama vesilesi olmaktan çıkmış durumdadır” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu.

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün önemine değinen Başkan Akbulut, “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, bağımsız basındır” dedi.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğuna işaret eden Başkan Akbulut, “Tarafsız ve objektif basın, demokratik toplumların olmazsa olmazı, milli birliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşıdır. Basın mensuplarımız, halkımızın kanaat ve beklentilerinin tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak hayati bir görevi yerine getirmektedir” dedi.

Toplumun gelişimi ve kalkınma sürecinin, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı gerçekleşmekte olduğuna vurgu yapan MGC Başkanı Süleyman Akbulut, ancak bugün gelinen noktada meslektaşlarının pek çok hakkı elinden alınan, baskı altında bulunan, güvencesiz bir ortamda çalıştırılan, bir kalemde işsiz bırakılan ve basın özgürlüğünün yok olduğu bir atmosferde görevlerini yapmaya çaba gösterdiklerine dikkat çekti.

Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün bu nedenlerle de 10 Ocak’lar meslektaşlarımız için ne yazık ki bir kutlama vesilesi olmaktan çıkmış durumdadır. Dileğimiz içinde bulunduğumuz olağanüstü dönemin bir an önce sona ermesi, gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının ve hukuklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin itibarının yeniden sağlanmasıdır. Ülkemizin ve Muğla ilimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan çalışan gazetecilerimizdir. Tüm basın çalışanlarımıza özverili katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyor, şehrimize, ülkemize ve milletimize katkılarının aynı duyarlılıkla devam etmesini temenni ediyorum.”

polat-galle