DOLAR
32,5855
EURO
34,7974
ALTIN
2.507,93
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mücadele Var Ama Yeterli Değil!

Mücadele Var Ama Yeterli Değil!
Aktur tatil sitesi

Türkiye’nin ulusal ve uluslararası planda en önemli turizm lokasyonlarından biri olan Bodrum Yarımadası’nın kronik sorunlarından biri de çok ciddi görüntü kirliliğine neden olan reklam tabelaları ve totemler.

Güvercinlik’ten itibaren Bodrum Yarımadası’nı adeta bir totem ve tabela çöplüğü haline getiren sorunla ilgili çalışmalar sürüyor ancak henüz gelinen nokta tatmin edici değil. Seçim döneminde Başkan Ahmet Aras’ın sıkça vurguladığı vaatlerinden biri olan sorun ile ilgili belediye ekipleri çalışma yürütse de, bir taraftan da daha önce olmayan noktalarda yeni totem ve tabelaların dikildiği dikkat çekiyor. Özellikle ana arterler üzerinde görüntü kirliliğine neden olan dev totemler ile ilgili ise şimdiye kadar herhangi bir işlem yapılmış değil.

Öte yandan Bodrum Belediyesi ekiplerinin, Bodrum genelinde özellikle izinsiz tabela ve yönlendirme levhalarına yönelik çalışmaları sürüyor. Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü İktisat Birimi ekipleri yol kenarlarında, cadde sokak aralarında bulunan ve çevre kirliliğine neden olan izinsiz asılmış reklam tabelalarını ve yönlendirme levhalarını tespit ederken, Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise kesim işlemlerini gerçekleştiriyor.

Çalışmalarda yaya yürüyüş yollarına, meydanlara ve yeşil alanlara asılan tabelalar, program dahilinde Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. Yaz sezonu boyunca turizm yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde devam eden çalışmaların şu an tüm Bodrum genelinde devam ettiği açıklandı. Ekipler, Yarımadanın Kuzey kısmında başlattıkları çalışmalarda ilk etapta yaklaşık 150 izinsiz ve görüntü kirliliği yaratan tabelayı bulunduğu yerden söktü.

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada tabela asmak isteyen vatandaşların, belediyenin belirlediği reklam alanları veya yönlendirme levhaları hakkında bilgi almaları gerektiği, arzu ettikleri alanda işletmelerinin adlarının yer alabilmesi için Bodrum Belediyesine dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.

Bodrum Belediyesi yetkilileri çalışmanın ilçe genelinde devam edeceğinin de bilgisini verdi.

Aktur tatil sitesi