DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Muğla’da Turizm Zirvesi

Muğla’da Turizm Zirvesi
Aktur tatil sitesi

Muğla'da Turizm Zirvesi

MUĞLA (AA) – Muğla Valisi Esengül Civelek, dijitalleşmenin turizmi de etkilediğini belirterek, “Sektörün turizmdeki yenilikleri, trendleri önemsemesi, teknoloji ve eğitimle hizmet vermesi son derece önemli.” dedi.

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve İzgören Akademi iş birliğiyle Siteler Mahallesi’ndeki bir otelde düzenlenen “Turizm Zirvesi”nde, turizmde dijitalleşme, fark yaratma, yeni destinasyonlar ve çeşitlilik konuları ele alındı.

Vali Civelek, burada yaptığı konuşmada, Muğla’nın tarihi ve kültürel değerleri, doğal zenginlikleri ile İstanbul ve Antalya’dan sonra turizmde tanınan ve en fazla turist ağırlayan kent olduğunu söyledi.

Kentin, güçlü potansiyeliyle önemli bir destinasyon olduğuna işaret eden Civelek, “Muğla sadece deniz, güneş ve kum turizminde değil, kültür, spor, sağlık, kongre ve doğa turizmine de elverişli ortam, fırsat ve imkanlara sahip. Turizmin çeşitlendirilmesi, dört mevsime yayılması ve yeni turizm trendlerinin benimsenmesi konusunda çalışma yapıyoruz.” dedi.

Kaliteli hizmetin önemini vurgulayan Civelek, sürdürülebilir turizmden bahsedebilmek, turizm sektöründe var olabilmek, ayakta kalabilmek için teknolojik gelişmeler doğrultusunda değişen müşteri davranış ve beklentilerini yenilikçi yaklaşımla karşılamak gerektiğini ifade etti.

Civelek, “Dijitalleşme bizleri etkilediği gibi tüm sektörleri etkiliyor. Sektörün turizmdeki yenilikleri, trendleri önemsemesi, teknoloji ve eğitimle hizmet vermesi son derece önemli.” diye konuştu.

MTO Başkanı Mutlu Ayhan da turizm gelirinin cari açığın azaltılmasına sağladığı katkıya işaret etti.

Zirvede, İzgören Akademi eğitmeni Gökhan Okçu moderatörlüğünde, İzgören Akademi Kurucusu Ahmet Şerif İzgören, gazeteci yazar Bahar Akıncı ve öğretim üyeleri sunum yaptı.

Bodrum Ev Emlak