DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce bu soruları yanıtlayın

Nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce bu soruları yanıtlayın
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

İlk kez ev sahibi olacak ya da kiralayacaklar çoğu zaman hayalindeki evin, hep yaşamak istediği semtte bulunmasına önem verir. Bu haklı isteğinizi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinizi öğrenmek çok basit! Satılık ve kiralık evin bulunduğu konum oldukça önemlidir. Evin ulaşıma, hastane, okul gibi önemli noktalara yakın olması hem hayatı kolaylaştırır hem de yatırım değerini yükseltir.

İşte nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce yanıtlamanız gereken sorular…

1) İşe yakın mı?

Evinizin iş yerine yakın olması hayat standartınızı önemli ölçüde yükseltir. Özellikle büyükşehirlerde iş yerine yürüyerek gitmek büyük bir lüks. Dolayısıyla satın alacağınız ya da kiralayacağınız evin ulaşım yollarına yakın olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin iş yerinize en yakın ulaşım alanı metroysa, yakın semtlerde metroya yakın ev arayabilirsiniz. Unutmayın, sosyal hayata vakit ayırabilmenin en önemli adımı işe gidip gelirken harcadığınız zamanı azaltmak.

Nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce bu soruları yanıtlayın

2) Sosyal yaşamım nerede?

Herkes için doğru ev seçimi farklıdır. Eğer sosyal yaşamınızda sakinliği tercih ediyor, fazla dışarı çıkmayı sevmiyorsanız butik siteleri, şehrin merkezinde olmayan konutları tercih edebilirsiniz. Tiyatro, sinema gibi kültürel aktivitelerden hoşlanıyorsanız; tiyatro, sinema ve konser alanlarının yoğun olduğu ilçelere yönelebilirsiniz. Arkadaşlarınızla vakit geçireceğiniz mekânlara önem veriyorsanız merkezi konumları seçebilirsiniz.

Nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce bu soruları yanıtlayın

3) Fiyatı bütçeme uygun mu?

Taşınmak istediğiniz evin nerede olacağına karar verdiniz, işinize de sosyal yaşamınıza da çok yakın. Peki fiyatı? Her ay ne kadar para kazanacağınızı ve harcayacağınızı bilmiyorsanız bir bütçe yapamazsınız. Bu yüzden bir kişisel gelir-gider tablosu çıkarmalısınız. Bu tabloya vakit ayırmakta gecikmeyin. Çıkan sonuca göre evinizi seçerseniz uzun vadeli bir karar vermiş olursunuz.

Nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce bu soruları yanıtlayın

yaşamSkor’u deneyin

Önce evinizin bulunduğu ilçeyi ve mahalleyi seçiyorsunuz. Ardından iş yerinizin konumunu belirlemek için ilçe ve mahalle seçimi yapıyorsunuz. Son olarak da sosyal yaşam için tercih ettiğiniz ilçe ve mahalleyi işaretledikten sonra yaşamSkor’unuz belirleniyor.

yaşamSkor hesaplaması için ev, iş ve sosyal mekanda herhangi birini veya daha fazlasını harita üzerinde sürükleyerek seçimlerinizi değiştirebilir, güncel yaşamSkor’unuza uygun yeni proje önerilerine ulaşabilirsiniz.

velux