DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

O Gün, “Evet” Diyen, Meclis Üyeleri

Aktur tatil sitesi

Her şey olup bittikten sonra, “ah vah etmek” adetinden vazgeçmek gerekir. Yaşam alanlarımıza olumsuz etki edecek olaylara “evet yada “hayır” demeden iyi düşünmeliyiz. Bir olay enine boyuna değerlendirilmeden onaylanınca, bu kararları alanların yerlerinde yeller eserken, sonuçlarına katlanmak halka düşmektedir.

“Oldu da bitti, maşallah” iyi olur mu, yaşayarak göreceğiz.

Turgutreis Mahallesi sahiline yapılması planlanan, Sahil Güvenlik Komutanlığı liman projesi hakkında, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Bodrum Belediyesi tarafından bir halk toplantısı düzenlendi.

Toplantı yapıldı, fakat toplantıda halk var mıydı ? Sorarsanız vardı. Seyirlik iş olursa kalabalık toplamak kolay olur.

Seyirlik diyorum çünkü “Sahil Güvenlik Komutanlığı liman projesi” gerçekleşme aşaması yolunda, birkaç kişi hariç sesini çıkaran olmamıştı.

Olay nasıl başladı, nasıl sonuçlandı.

Maliye hazinesine ait Turgutreis Mahallesi 370 ada, 10 parselde kayıtlı taşınmaz, Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis ediliyor.

Sakıncası var mı ? Var elbette…

Tahsis yapılınca İmar Planı Değişikliği gündeme geliyor. Çünkü tahsis edilen alan “Park” toplam 2 bin üçyüz onaltı metre kare.

Bodrum Belediyesi’nden, ilgili bakanlık plan değişikliğiyle ilgili görüş istiyor. “Biz bu alanı yapılaşmaya açacağız ne dersiniz” diyecek bir şey yok, hemen meclis gündemine alınıyor,imar komisyonuna havale, oy birliğiyle komisyon onayı ve meclise geliyor.

Belediye Meclisi’nden şartlı evet…

Şart nedir? “Sahilin kullanımı halka kapatılmayacak ve limanda bulunan konteyner’lar kaldırılacak” diyerek plan değişikliğine olumlu görüş veriliyor. Bakanlığın çok umurundaydı sizin şartınız.

Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada, kimler “hayır” diyor…

Meclis Üyelerinden, Abdulmecit POYRAZ, Hülya AŞKIN, Süleyman MAZI

Kimler çekimser?

Meclis Üyelerinden, Erdinç TEKİNKAYA, Mazlum AĞAN ve Mustafa PAŞALI

O gün toplantıya katılan, geri kalan tüm meclis üyeleri “evet” diyor.

Bende meclisi o gün izleyenler arasındaydım, “hayır” demek çok güçtü, Başkan Mehmet Kocadon konuyu provoke ederek, ajitasyon bir konuşma yapmıştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın talebini “reddetmek” sanki vatan hainliğiymiş durumuna getirdi.

Ne hikmetse mecliste, hayır ve çekimser oylar aslen MHP’den seçilip, daha sonra bağımsız olan “Milliyetçi Kanat” meclis üyelerinden gelmişti.

O günkü, Belediye Meclisi imar komisyonu başkanıyla, bu günkü imar komisyonu başkanı aynı kişi. Ve o gün evet diyen meclis üyelerinden bazıları, halen meclis üyesi.

Konu aslında arsa tahsisi ve plan değişikliği değildi, devamında ne olacağı da bilinmiyordu. Devletin güvenliği ile ilgilide bir durum yoktu. Koca devletin güvenliği, iki dönüm arsaya mı kalmıştı? Aradan geçen süre bir yıl altı ay ve önümüze gelen, deniz içerisinde 140 dönümlük liman projesi.

Hadi buyurun! O gün evet diyen meclis üyeleri, sahil halk tarafından nasıl kullanılacak anlatın bakalım. O tarihte CHP ilçe Başkanı olarak görev yapan, aynı zamanda meclis grup başkanı olan Sayın Başkan, buyurun izah edin durumu topluma.

Sordunuz mu “hayır” diyenler neden hayır dedi. Sormazsınız çünkü her şeyi daha iyi bilirsiniz. Bu günde hiç sorumluluğunuz yokmuş gibi, karşı duruş sergilemeye çalışırsınız.

Edep yahu…

Yeşil alanlar daraltılamaz, kamu özel mülküne konu olamaz ve tapusu olmaz. Hazineye sormadınız mı tahsis edecek “Park” alanından başka yer yok mu diye. İmar uygulaması yapılmadıysa ve mülk hazineye kayıtlıysa tahsis eder diyeceksiniz. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. İmar uygulaması yapılmalı ve alan kamuya devir edilmeliydi.

Başkan Aras “Sahil Güvenlik Komutanlığı liman projesi” meclis gündemine geldiği andan itibaren karşı duruş sergilemekte ve karşı duruşunu haklı sebeplere dayandırmaktadır. İlgili bakanlık tarafından Bodrum Belediyesi’nden istenen imar planı değişikliği hakkında istenen görüşe, meclisten olumsuz yanıt verilmesini sağlamıştır.

Başkan Aras, “Sahil Güvenlik Komutanlığı liman projesi” plan değişikliğine itiraz süresi bitmeden gerekli girişimlerde bulunacağını, ve gerekirse yargı yoluna gideceğini beyan etmiştir. Bodrum kent paydaşları olarak yanında yer almamız gerekiyor.

Kent konseyi paydaşlarını toplayarak, konuyu tüm bileşenlerine anlatıp “kamuoyu” oluşturmalıdır. Cılız sesler yerine gür ve kararlı sesler çıkmalıdır.

Bodrum Belediyesi tarafından “Sahil Güvenlik Komutanlığı liman projesi” hakkındaki itiraz metnini okudum itinayla hazırlanmış. Yapılacak projenin getirisi, götürüsü iyi hesap edilmiş. Sonuçta mağdur olacak, sahili kullanan esnaf ve halk, özellikle turizm sektörü göz ardı edilmemiş.

Geri kalan işin teknik yanı, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yaptığı bir şeyi olumlayacağım hiç aklıma gelmezdi. Demek ki istenince iyi şeyler yapılabilmekte.

Vesselam…

O Gün, "Evet" Diyen, Meclis Üyeleri

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları