DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Odun parçaları Mustafa ustanın elinde sanata dönüşüyor

Odun parçaları Mustafa ustanın elinde sanata dönüşüyor
polat-galle

Odun parçaları Mustafa ustanın elinde sanata dönüşüyor

MUĞLA (AA) – ÖMER KUNDAKÇI – Muğla‘da duygularını odun parçalarından dönüştürdüğü eserlere yansıtan Mustafa Demirtaş, sanatını gelecek nesillere aktarmak için var gücüyle çalışıyor.

Ankara’da Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğündeki görevinden emekli olduktan sonra Muğla‘nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’ne yerleşen 64 yaşındaki Demirtaş, boş zamanlarını değerlendirecek bir iş arayışına girdi.

Askere gitmeden önce mobilya oymacılığı yapan Demirtaş, emekliliği sonrasında da çevresinde bulduğu odun parçalarından farklı figürler ortaya çıkararak çok sayıda eser yaptı. İnsan, hayvan figürleri, biblolar yapan Demirtaş, eserlerini de evinde sergilemeye başladı.

Demirtaş, eserlerini farklı illerde açtığı sergilerde satarak kendisine ek gelir oluşturdu.

– “Duygularımı eserlerime aktarıyorum”

Demirtaş, AA muhabirine, farkında olmadan yaptığı işin sanata dönüştüğünü söyledi.

Önce küçük çalışmalarla başladığını, ardından kendisini geliştirerek daha ince detaylar gerektiren işler ortaya koyduğunu aktaran Demirtaş, her eserinin bir anlam taşıdığını belirtti.

Eserlerinde kadını, kardeşliği, vatan bilincini anlattığını ifade eden Demirtaş, “Duygularımı eserlerime aktarıyorum. Odun oymacılığını gelecek nesillere de taşımak istiyorum. Topluma ne kadar faydalı olurum bilmiyorum ama bu dünyadan göç edene kadar, şu nefes aldığım dünyada en azından bir damla sanat adına katkı ne bırakabilirim, bunun mücadelesini veriyorum. İşimi severek yapıyorum.” diye konuştu.

Çok sayıda eser yapınca bunları sergilemeye başladığını anlatan Demirtaş, 12’nci sergisini 20 Aralık’ta İstanbul’da Niş Art Sanat Galerisi’nde açacağını belirtti.

Aktur tatil sitesi