DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Öğrencilerin Sorunlarına Sahip Çıkılacak

Öğrencilerin Sorunlarına Sahip Çıkılacak

Öğrencilerin Sorunlarına Sahip Çıkılacak          

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.

Geçtiğimiz günlerde Kent TV yazarlarından Ayhan Ongun’un dikkat çektiği bir paylaşım üzerine bir araya gelen gönüllüler acil bir çalışma grubu oluşturarak uzun ve kısa vadeli çözümlere yönelik çalışma başlatma kararı aldılar.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ümmühan Yurt, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Pekün, Kent Konseyi yöneticileri, meslek odası ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle öğrenciler ve duyarlı yurttaşların katıldığı toplantıda üç ana sorun belirlendi.

Ulaşım, konaklama ve güvenlik olarak belirlenen sorunların kalıcı olarak çözülebilmesinin yolunun fakültenin içinde yer aldığı kampüste bir yurt açılmasından geçtiği, bunun için de Kredi Yurtlar Kurumunun en az 500 öğrenci koşulunun yerine getirilmesi gerektiği belirtildi.

Bu koşulun yerine getirilebilmesi için de ya Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yeni bir bölüm açılması ya da çok zamandır dile getirilen Turizm Fakültesinin açılması için girişimlerde bulunulmasına dikkat çekildi.

Düzenli toplu ulaşım seferleri yapılmayan fakülte kampüsüne öğrenciler için ücretsiz ring seferleri konulması için yerel yönetimlerin harekete geçirilmesi de üzerinde durulan önemli konulardan biriydi. Bunların sağlanmaması durumunda otostop yapmak zorunda kalan öğrenciler için güvenlik sorunu oluşuyor.

Öte yandan uzun vadeli ama kalıcı bu çözümler gerçekleşene kadar barınma sorunu olan öğrencilerin güvenli ev, otel ya da apartlara uygun koşullarda yerleştirilmesi ve var olan sorunların takipçisi olacak bir gönüllü çalışma grubunun oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantıya Dekanlık adına katılan Öğretim görevlisi Burak Pekün konuşmasında şu konulara değindi.

“Güzel Sanatlar Fakültesinin toplam öğrenci mevcudu henüz 400 ler civarında bu sayı 500 olmadan Kredi Yurtlar Kurumu yurt yapmıyor. Bize göre en kalıcı çözüm Kampüs içerisinde bir Turizm Fakültesinin açılmasıdır. O zaman öğrenciler Bodrum’un sosyal, kültürel, ekonomik yaşamına büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca bir turizm kenti olan Bodrum’un ihtiyacı olan bölümlerde eğitim alan öğrencilerden firmaların yeterince yararlanmadığını görüyoruz. Gerek Üniversite yönetimi, gerekse Valilikle yaptığımız görüşmelerde bu konuları sürekli gündemde tutmaya çalıştık.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ümmühan Yurt’da “bu gençler bize emanet edilmiştir” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi.

“Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın da çok duyarlı olduğu gençlik ve öğrenci sorunlarının çözümü bizim sorumluluğumuz ve hizmet alanlarımız içerisindedir. Gerek yurt sorunu, gerekse ulaşım sorununun çözümüyle ilgili belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Ayrıca Belediye bünyesinde bu konuyla ilgili bir birim oluşturulması önerisini de görüşeceğiz. Uzun vadeli projelerin yanında acil çözülmesi gereken sorunlarında da öğrencileri kesinlikle sahipsiz bırakamayız. Bu konuyla ilgili bir kıvılcım ateşlendi, bu ateşi tüm Bodruma yaymamız gerekiyor. Bodrum halkının duyarlılığına güveniyorum.

8 Kasım Cuma günü ilk toplantısını yapacak Çalışma Grubu şu kişilerden oluştu.

Ümmühan Yurt(Belediye Baş.Yar.)

Prof.Erol Turgut(GSF Dekan)

Ayhan Ongun(Kent TV yazar)

Erhan Yürüt(Kent Konseyi)

Gülder Değirmenci( Kadın Meclis)

Buse Tekgül Gümüş(Yanındayım Derneği)

Ayla Gürpınar(Mimar)

Aytül Doğu(Av.Hukukçu)

Aykut Kurt(Serbest)

Sedef Öz(CHE Kadın Meclisi)

 

Aktur tatil sitesi