DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Paris Hakkında

Paris Hakkında
A+
A-

Paris Hakkında

Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edilen Paris, 12 milyon nüfusa sahiptir. Şehir merkezinin nüfusu ise 2.3 milyon civarındadır. Konumu Avrupa’nın en popüler yerlerinden biri olan Seine Nehri çevresinde bulunan aşk şehri, içinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başarmış birçok ünlü yapı bulundurmaktadır. Hatta öyle ki; şehrin içinde yapılan uzun bir yürüyüş ile Roma ve Orta Çağ dönemlerine ait eserleri rahatlıkla görebilirsiniz.

Kültür Ve Sanat

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Paris hakkında, adeta bir açık hava müzesi de denebilir. Şehrin başkentinde Celtic dönemlerine ait izler çok az görülse de, birçok görkemli yapı bizleri Notre Dame Katedrali’nin tamamlandığı döneme, yani 13. Yüzyıla geri götürmektedir. Paris’in bu denli uluslararası üne kavuşmasını sağlayan sebep ise neoklasik mimari üslubu ve bu etki ile birlikte şekillenen moda ve sanattır. Modern bir Paris inşa edebilmek adına 19. Yüzyılda Baron Hausmann’a atanan Napolyon ile birlikte şehirde büyük parklar, uzun bulvarlar ve ihtişamlı binalar bugünkü şehrin temelini oluşturmuştur. Tüm bu yapılar atmosferi korunarak restore edildiği için bizleri o döneme götürmeyi halen başarıyor.

Paris ve diğer yurtdışı turları için tıklayın

Romatizmin Başkentine Hoşgeldiniz

Romantik bir şehir olan Paris hakkında aynı zamanda modanın ve lüksün şehri olduğu da söylenebilir. Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Pantheon, Les Invalides, Sacre Coeur Bazilikası, Orsay Müzesi ve Pompidou Merkezi gibi yerleri şehirde kesinlikle başlıca ziyaret etmenizi öneriyoruz. Romantizmin başkenti olarak bilinen Paris size unutulmaz anlar sunacak.

Ne Yapılır?

Birçok turistik yer görmeyi istiyor hem huzurlu hem de tarihi açıdan zengin bir yer tercih etmeyi düşünüyorsanız ilk durağınız Seine Nehri olmalıdır. Fransız mutfağının tüm örneklerini görebileceğiniz bu bölgede güzel bir kahvaltı için ilk akla gelen kahve ile birlikte tüketilen kruvasandır. Bununla birlikte öğün olarak tüketebileceğiniz soğan çorbası, salyangoz ve midye ile yapılan çeşitli yiyecekler de bulunmaktadır. Diğer Avrupa şehirlerine oranla çok daha güvenli bir şehir olan Paris hakkında, dünyanın en büyük otellerine sahip olduğundan bahsedebiliriz. Her bütçeye uygun olarak konaklama hizmeti bulacağınıza şüpheniz olmasın. Her yıl 30 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapan bu bölge, ağız sulandıran mutfağı ve yeni moda tasarımları ile sizleri bekliyor.

Paris Tatili Seçenekleri ve Ulaşım

Paris’e Türkiye’den ulaşım elbette havayolu ile en uygun şekilde yapılır. Türkiye’den Türk Hava Yolları ve dünyanın diğer kaliteli havayolu şirketleri ile Paris’e uçmanızı MNG Turizm olarak biz sağlıyoruz. Güzel bir Paris tatili yapabilmeniz ve bölgeye kolayca ulaşabilmeniz için bizim size sunduğumuz otel rezervasyonu ve uçak bileti olanaklarından faydalanabilirsiniz. En iyi fiyatlarla en konforlu ve güvenli seyahat fırsatları firmamız tarafından sizlere sunulur. Hemen sitemizden size uygun tarih aralıkları için uçak bileti ve otel rezervasyonu gerçekleştirebilir, en iyi koşullarla Paris seyahati yapabilirsiniz.

Bodrum Ev Emlak