DOLAR
32,5453
EURO
34,9629
ALTIN
2.424,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

“Park Ahmet” mi?

“Park Ahmet” mi?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

“Gönlü gazi olana, cenk bitmez.” der bilge kişi. Dermanı başkalarında aramaya gerek yok, dertte biz de dermanda.

Hafta sonu açılışlar, ağırlamalar, ödül törenleri gibi S.O.S yal aktivitelerle geçti. Bodrumun ağır misafirleri vardı. Ağır işlere imza atmaya gelmişlerdi, yorulmuşlardır, bazılarını bu yaşta bu kadar enerji sarf etmek bozar.

Umurça Park açılışı, Kent Müzesi Açılışı, Bodrum “KAP” yarışı ödül töreni, CHP Bodrum İlçe Örgütü’nün düzenlediği Cumhuriyet Balosu derken, bir hayli yoğundu gündem.

Başkan Aras’ın; Umurça Parkı açılışında söze, Bodrum Halkı’na teşekkür ederek başlaması güzel ve önemli davranıştı.

Neden diyeceksiniz…

Kalabalık toplanınca illaki konuşma yapılacak diye bir kaide yoktur. Bilgilendirme amaçlı açıklamalar hariç. İllaki konuşulması gerekiyorsa birkaç kaç hatiple sınırlı kalmalıdır.

Aksi halde…

Tüm konuşmalardan anladığım, Sayın Genel Başkan Yardımcılarım, Sayın İl Başkanı, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın İlçe Başkanım, Sayın Parti yöneticilerim, Sayın Kadın Kolları Başkanım, Sayın Gençlik Kolları Başkanım,sayın meclis üyelerim. Sayın, sayın, sayın. En sonun da değerli katılımcılar, diyerek gelenlere olsanız da olur, olmasanız da denmektedir.

Zorla mı saydıracaksınız? Konuşmak için illa ki bunları söylemeye gerek var mıdır? Siz söylemezseniz saydıklarınızı, kimse saymayacak mı? Statükoya karşı olup, statükocu davranmak hoşlarına gidiyor sanırım.

İnsanlar sizin kafa ütülemeniz için toplanmıyor, sizlerinde “fırsat bu fırsattır” diyerek kafa ütülemenize gerek yok. Bakın konuşma içeriklerine söz, söz ola ki bize bir şey kata.

Sayın Osman Gürün ve Milletvekili Mürsel Alban, Konuşmalarında namı değer “Park Osman” dan söz ediyor. Kim bu “Park Osman”, ballandıra ballandıra anlatıldığına göre kim olabilir, tabi ki Osman Gürün. Gönderme yapmayı da ihmal etmiyor Osman Gürün, Aras’a “Sende “Park Ahmet” olarak anılırsın” diyerek.

Umurça Park açılışı biraz morallerini bozdu sanırım, Kocadon döneminde başlayan ve Ahmet Aras’ ın gayretleriyle bitirilen bu parkın, Osman Gürün’ün yaptığı parklarla benzerliği var mıdır bilmem. Ama illaki kendisinin bu konuda ne kadar başarılı olduğunu ifade etmesi gerekiyordu, aksi halde gölgede kalacaktı. “Park Osman” lakabını da aslen kendisi takmıştır.

Sayın Osman Gürün biliyoruz ki “park” etmiş halde, beşinci dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Kerameti kendisinde görmekte, bunca yıl belediye başkanlığını yapacak ondan daha iyisi bulunmadığı için, ne söylese haklı.

“Gönlü gazi olana, cenk bitmez.” Aras için henüz başlangıç,

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Aras, “Park Ahmet” olarak anılmamalı, başta Bodrum Halkı buna izin vermemelidir diye düşünüyorum. Bodrum Halkıyla birlikte, tüm olumsuz gidişe “dur” diyebilmenin yollarını bulup, daha iyi ve güzele yol alınmalıdır. Sayın Aras’tan beklentimiz yüksek.

Biz gelelim gözden kaçanlara,

Sayın Aras, park güzel olmuş elinize sağlık, her kesime hitap ediyor. Ancak bu tür yatırımlarda dikkat edilmesi gereken, yapılanın yasal olmasıdır.

Başlangıç size ait değildir, suçlu aramak gibi de bir derdim yok, ancak kaçak yapılaşmaya karşıysak,

Yapılan parkın, yapı ruhsatı var mıdır?

Parkın yapıldığı alan, imar planında ne olarak görünmektedir?

İmar uygulaması yapılmış mıdır?

Belediye Gıda A.Ş  verilen işletme yeri için ihale yapılmış mıdır?

Üzerinde bulunan işletmenin, iş yeri açma ruhsatı var mıdır?

Hani dediniz ya “Önce biz kendimizden başladık, belediye ait mülklerin yapı ruhsatı ve imara uygunluğu var mıdır?” diye, bende sorayım dedim, sizce bu park hukuka uygun mudur diye.

Bildiğimizi yazalım..

Park alanı tapu kaydında “Zeytin ağaçlı tarla”

İmar planında, Belediye hizmet alanı ve kısmen konut alanı görünmektedir.

Yola terk ve ihdas alanları mevcuttur. Kısaca imar uygulaması ve imar plan değişikliği yapılması gerekirken, bu işlemler yapılmadan park bitirilmiş ve yapı ruhsatı alması söz konusu dahi değildir.

Vesselam…

 

Aktur tatil sitesi