DOLAR
32,3867
EURO
35,0622
ALTIN
2.325,73
BIST
9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Perişan Halde Bulundular!..

Perişan Halde Bulundular!..
Aktur tatil sitesi

Perişan Halde Bulundular!..

Bodrum Yalıkavak’ta bir hayvanseverin sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısı üzerine harekete geçen Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Vahit Çevik, Yalıkavak Sokak Hayvanları gönüllü ekibi ve belediye ekipleri, ihmalkarlıkla göz göre göre ölüme terk edilen köpekleri kurtarmak için seferber oldu.

Yalıkavak‘ın tarihi Sandima Köyü‘nde yaşayan ve sahipli olduğu iddia edilen 7 köpeğin içler acısı hali, hayvan hakkı savunucularını harekete geçirdi. Köpekleri alıp tedavi ettirmek için bölgeye giden Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Vahit Çevik, Yalıkavak Sokak Hayvanları gönüllü ekibi ve belediye ekipleri uzun saatler boyunca bölgede köpekleri aradı.

Köpeklerden sadece birini bulan ekipler, köpeği hemen veteriner kliniğine yatırdı. Köpeğin tedavisine başlanırken, ekipler diğer köpekleri bulmak için ertesi gün tekrar bölgeye gitti. Köpeklerin sahibi olduğu iddia edilen çift, köpeklerin yerini bilmediklerini söylese de ekiplerin ısrarı sonucu köpeğin yeri öğrenildi. Köydeki metruk bir binanın temelindeki beton zemine atılmış halde, çaresizce ölümü beklerken bulunan köpek hemen özel bir veteriner kliniğine kaldırıldı. Ancak tedavi için çok geç kalınması sebebiyle zavallı köpek yaşam mücadelesini kaybetti.

Köpeklerin diğer 4 kardeşini de bölgeden alarak tedavi ettirmek üzere veteriner kliniğine götüren ekip bulunamayan diğer köpeği arıyor.

Yaşama tutunması amacıyla adı “Ümit” koyulan ancak yaşamını kaybeden köpeğin kardeşinin de aynı sonu yaşamaması için ekipler, köydeki son köpeği de en kısa sürede bulup tedavisine başlanması için aramaya devam ediyorlar.

Gönüllülerin mücadelesi ile şu an tedavi altında olan 5 köpeğin bundan sonraki yaşamlarını sevgi dolu bir ortamda geçirebilmeleri için hepsine ömürlük yuva aranacak.

Gönüllüler, köpeklerin sahipli olduğunu ve sahiplerinin ihmalkarlığı nedeni ile bu hale geldiklerini iddia ederek, köpeklerin sahibi olduğu iddia edilen çiftin ceza almasını istiyor.

Aktur tatil sitesi