DOLAR
32,5956
EURO
34,6946
ALTIN
2.513,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Prefabrik Evlerin Yapım Aşamaları

Prefabrik Evlerin Yapım Aşamaları
A+
A-
velux

Hızlı ve ekonomik olarak inşâ edilen prefabrik evlerin yapılış aşamaları en çok merak edilen konulardan biridir. Taşınabilir olması, deprem ve yangın gibi olası afetlere karşı dayanıklı olması prefabrik evleri tercih edilebilir kılan özelliklerin başında gelir. Prefabrik evler, ülkemizde 1999 depreminden sonra daha çok tanınmaya başlasa da, günümüzde de oldukça  yaygın olarak kullanılır. Peki, prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik evlerin kurulumu nasıl gerçekleştirilir? İşte, prefabrik yapılar hakkında en çok merak edilen soru ve cevabı…

Prefabrik Ev Nasıl Yapılır?

Prefabrik evleri tercih edilebilir kılan en önemli özelliklerinden birisi de kısa sürede hazırlanmasıdır. Malzemeleri fabrika ortamında hazırlanan prefabrik yapılar, kolay ve hızlı kurulumu sayesinde, betonarme yapılarda olduğu gibi uzun süreli işçiliği ortadan kaldırır. Kısa sürede ev sahibi olmak isteyenler için en ideal ev çözümüdür. Prefabrik evlerin kurulumu imarlı arsa üzerine gerçekleştirilebilir. Bunun için de öncelikle arsanın bulunduğu bölgenin belediyesinden gerekli izin belgelerinin alınması gerekir. Prefabrik evin kurulumu için gerekli prosedürlerin gerçekleştirilmesiyle, prefabrik yapı imarına başlamak mümkün olur.

Birinci Adım: Ev satın almak isteyen ve tercihini prefabrik evlerden yana kullananların, evin inşâ edilebilmesi için bir arsaya sahip olmaları gerekir. Şayet kişinin kendisine ait bir arsası bulunmuyorsa, evin yer almasını istediği bölgede arsa tespiti yaparak, arsanın yer aldığı bölgenin belediyesinden arazinin imar durumunu teyit etmeleri ve ev kurulumu için onay almaları gerekir.

İkinci Adım: Gerekli izin ve prosedürlerin resmi olarak tamamlanmasının ardından, prefabrik yapının tek mi yoksa çift katlı mı olacağına karar verilir. Nasıl olacağına karar verilen prefabrik evin malzemeleri fabrika ortamında, ev sahiplerinin tercih ettiği tasarım ve malzeme kalitesiyle hızlıca üretilmeye başlanır. Monte edilecek olan parçaların fabrika ortamında üretilmesi, milimetrik olarak gerçekleştirilir. Montaj aşamasından bir önceki adım olan bu kısım oldukça önemlidir.

Üçüncü Adım: Bu aşamada, prefabrik evin inşâ edileceği zeminin uygunluğu tespit edilir.. Arazi düz ise önce beton zemin dökülerek evin yapımına başlanır. Şayet evin inşâ edileceği arazi, düz olmayan eğimli bir arsa ise öncelikle ilgili bölgenin iyileştirilmesi sağlanır. Zemin, evin inşâsı için hazır hale geldiğinde, prefabrik evin kurulumu bu alan üzerine gerçekleştirilir. Zemin betonun hazırlanması için hafriyat ihtiyaçları müşteri tarafından karşılanır.

Dördüncü Adım: Bu adımda fabrika ortamında üretilen malzemelerin, beton zemin üzerine montaj ve kurulum işlemi gerçekleştirilir. Prefabrik evin oluşmasını sağlayan malzemeler fabrika ortamında hazırlandığı için işçilik için ekstra bir zamana ihtiyaç duyulmuyor. Prefabrik evi oluşturan her bir malzemenin montajlanması yaklaşık olarak 4-5 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmış oluyor. Kişilere özel arazide hazırlanan beton zemin üzerine, tüm prefabrik malzemelerin montaj işlemi alanında uzman teknik ekipler tarafından yapılır. Prefabrik yapının beton zemine sabitlenmesi, kasaların düzgünce yerleştirilmesi ve malzemelerin monte edilmesi gibi işlemler sırayla gerçekleştirilir. En son aşamada ise evin tesisat sistemi kurulur ve prefabrik evin inşâsı tamamlanmış olur. Şimdiye kadar sıraladığımız tüm bu dört adım yaklaşık bir hafta kadar kısa sürede, alanında uzman ekipler tarafından hızlıca yapılır. Betonarme yapılarla kıyaslandığından oldukça pratik bir şekilde hazırlanan prefabrik evler, kısa sürede ev sahibi olmak isteyenler için harika bir seçenektir.

Aktur tatil sitesi