DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Regnum’un sahibi Fikret Öztürk şimdi ne yapacak?

Regnum’un sahibi Fikret Öztürk şimdi ne yapacak?
velux

Regnum'un sahibi Fikret Öztürk şimdi ne yapacak?

Belek’te amacının dışında kullanıldığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tahsisleri iptal edilip tahliye yazısı gönderilerek yıkım kararı alınan Belek ve Kadriye’deki günübirlik alanları kullanan otellerin ne yapacağı merak konusu.

Mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olan Belek ve Kadiye’deki turizm alanları burdaki belediyelere tahsis edilmiş, Bakanlık belgeli 7 otel ise bu yerleri belediyeden kiralayarak müşterilerine hizmet vermeye başlamıştı.

SPA, restoran, cafe, dükkan…

HaberAntalya’da yer alan habere göre söz konusu tesisler, zamanla kiralama amacının dışına çıkarak, buralara SPA, restoran, cafe, dükkan gibi çeşitli işletmeler açtı. Yani otel müşterileri ve halkın kullanımı için kiralanan alanlar zamanla rant alanlarına dönüştü.

Regnum kiraladığı alana havuz yapmış

Söz konusu alanların belediyeler tarafından 2007 yılında ikinci bantta bulunan Regnum Otel gibi işletmelere kiralandığı belirtilen haberde, Regnum bu kiralama sonrası 40 dönümlük alanda havuz ve çeşitli sosyal aktivite üniteleri yaptığı kaydedildi.

Fikret Öztürk ihalye girecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tahsis iptali ile birlikte söz konusu alanların yeniden ihaleye çıkarılacağı belirtilen haberde, Regnum’un sahibi Fikret Öztürk’ün ihaleye girerek otelin önündeki alanı satın alması gerektiği kaydedildi.

Regnum’un kullandığı alanda iki otel yapımı için ihaleye çıkılacak

Ancak Regnum’un önündeki 40 dönümlük alana iki yeni otel yapılması için ihaleye çıkılacağı belirtildi. Öte taraftan, Bakanlığa ait bu alanları artık kullanamayacak olan otellerin 2020 sezonunda zor durumda kalcağı belirtildi. 2020 kontratlarını ‘plajımız var’ diyerek yapan otellerin krizle kaşı karşıya olduğu ifade edildi.

Belediyelere ‘tahliye edin’ yazısı gönderildi

Bakanlığın yaptığı incelemeler sonunda, belediyelere tahsis edilen alanların amacının dışında kullanıldığının tespit edildiği ve Bakanlık tarafından Antalya Valiliği’ne gönderilen yazıda tahsislerin kaldırıldığı ve 13 Aralık’a kadar tahliyelerin sağlanması istendi.