DOLAR
32,3159
EURO
35,1191
ALTIN
2.296,14
BIST
9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Saç dökülmesinin önüne nasıl geçilir düzleştiricinizi çöpe atın!

Saç dökülmesi herkesin hayatında en az bir kez başına gelen yaygın bir sorun peki çözümü nedir? İşte saç sağlığınız için yapabilecekleriniz…

Saç dökülmesinin önüne nasıl geçilir düzleştiricinizi çöpe atın!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Mevsim geçişleri, stres ve dengesiz beslenme ile bazı zararlı alışkanlıklar, sadece vücudu değil saçları da aynı oranda etkileniyor. Bazı ilaçların yan etkileri, saç derisinde oluşan mantarlar ya da genetiğe bağlı sebeplerle ortaya çıkan saç dökülmeleri olduğu gibi cinsiyete göre farklılaşan birtakım sebepler de görülmektedir.

Saç dökülmesinin önlenmesi için neler yapılabilir?

-Öncelikle, tedaviye başlanmadan önce saç dökülmesine neden olan sorun ya da hastalık tespit edilmelidir. 

-Saçlar hergün yıkanmamalı ve yıkama esnasında sıcak su kullanılmamalıdır.

– Haftada 1 kereden fazla fön çektirmek, düzleştirici veya maşayla şekillendirmek saçları yakıp, koparak dökülmeye sebebiyet verebilir. Isının kullanımı saç foliküllerini zayıflatır, saçları köklerden ayırır. Aylar geçtikçe saçların gücü azalır ve kırılmaya başlarlar.

Saç dökülmesinin önüne nasıl geçilir düzleştiricinizi çöpe atın!

-Gür saçlar için dışarıdan yaptığınız uygulamaların yanı sıra beslenme şekliniz de oldukça önem taşıyor. Saç kökleri çoğunlukla keratin denilen proteinden oluşur. Yumurta, fındık, fasulye ve bezelye, balık, az yağlı süt ürünleri, tavuk ve hindi gibi sağlıklı protein kaynaklarını tüketebilirsiniz.

Saçlar kazıtılarak dökülme önlebilir mi?

Saçların gür olması yalnızca kalite kazanması ile mümkündür. Burada saçın nasıl kısaltıldığının da bir önemi yoktur. Sıfır numara yapılsa da ustura veya jiletle kazıtılsa da sonuç değişmez.