DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C

Sıradan değil iddialı!

Ceren Ocak… Kendini sınırlamayan bir tasarımcı. Deri ceketler, paltolar tasarlıyor, etekler, gömlekler, elbiseler tasarlıyor. Bununla da yetinmiyor, yazın plaja iniyor ve mayo – bikini tasarlıyor. Bunların hepsini layığıyla, adından sıkça söz ettirerek yapıyor.

Sıradan değil iddialı!
30.12.2019
681
A+
A-
polat-galle

Elif DEMİRTAŞ BİLİR
elif.bilir@aksam.com.tr

Kendine güvenen cesur kadınların tasarımcısı

Türkiye’nin en önde gelen mayo markalarından biri olan Zeki Triko’da çalışırken başlıyor Ceren Ocak yolculuğu. Derken kendi markasını yaratmaya karar verip, ayrılıyor işinden. Vakit kaybetmeden başlıyor çalışmalara ve Ceren Ocak markasını yaratıyor.

Sıradan değil iddialı!

Ceren Ocak markası bir çok farklı kumaşı bir arada kullanan, detaylarda şıklığı, feminenliği ön plana çıkaran, kendine güvenen, cesur kadının markası. 
Biz de bu markanın tasarımcısı ve yaratıcısı Ceren Ocak’ı ve markasını daha yakından tanımak istedik. 

Sıradan değil iddialı!Bize Ceren Ocak’ı anlatır mısınız?
Trabzon doğumluyum. KTÜ işletme eğitiminin ardından, Lasalle international Academyde moda eğitimi aldım. Eğitimimin hemen ardından Zeki Triko tasarım ekibine katıldım. Üç yıl süreyle Zeki Triko’da çalıştıktan sonra ayrılıp kendi markamı oluşturdum. 2013 kasım ayı itibariyle kendi markam altında çalışmaktayım.

Sıradan değil iddialı!Koleksiyonunuzda hangi materyalleri kullanıyorsunuz?
Koleksiyonlarımda agırlıklı olarak 1.sınıf deri ve ipek kullanıyorum. Ayrıca fermuar ve kuş gözü detayları vazgeçemediklerim arasında.

Bu yıl ki mayo koleksiyonunda bizleri neler bekliyor?
Bu yıl ki mayo koleksiyonum önceki koleksiyonlarımdan farklı olarak daha renkli. Kırmızı, mürdüm, saks, turuncu gibi renkler; deri görünümlü fileler ve süet görünümlü kumaşları el işlemeleri, fermuar detayları swarovski taşlarla birleştirip daha geniş bir kitleye hitap edebilecek kesimler ve modeller ekleyerek bir koleksiyon hazırladım.

Tasarımlarınız daha çok kimlere hitap ediyor? Siz kimler için tasarlıyorsunuz?
Tasarımlarım her zaman kendine güvenen, herkes gibi görünmekten kaçınan iddialı kadınlara hitap ediyor. Giyim ve plaj olarak ayırdığımı söyleyemem.İddialı olması sıradanlıktan uzaklaştırması giyildiğinde farkedilir olması benim koleksiyonumu oluştururken dikkat ettiğim  en önemli detaylı arasında.

Sıradan değil iddialı!Bu yılki plaj modası nasıl olacak?
Bu sene plajlar rengarenk olacak. Kırmızı, saks, gold ve yeşilin her tonunu göreceğiz.

Sıradan değil iddialı!Tasarımlarınızda en çok kullanmayı sevdiğiniz detaylar nelerdir?
El işlemelesi boncuklar ve püskül detayları.

Bundan sonraki hedefleriniz neler diye sorsak!
Her tasarmcı gibi dünyaya açılmak . Ancak öncelikli hedefim daha geniş koleksiyonlara imza atarak bilinirliğimi artıracak adımlar atmak.

Aktur tatil sitesi