DOLAR
32,3404
EURO
35,1084
ALTIN
2.241,61
BIST
8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
15°C
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

Sonbaharda evinizi satışa hazırlamanın 8 yolu

Sonbaharda evinizi satışa hazırlamanın 8 yolu
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Satılık ev sahiplerinin ve gayrimenkul danışmanlarının ortak bir amacı vardır: evi en kısa zamanda en iyi fiyata satılması. Evinizi sonbaharda satmaya karar verdiyseniz, mevsimin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Yaz aylarının sıcak günleri geride kaldığı için alıcıların evinizi gezmesi daha kolay olacaktır.

Sonbaharda ev sahibi olmak isteyenler, kış aylarının soğuk günlerinde taşınmak istemeyebilirler, bu nedenle ev satın alırken, daha kararlı ve sonuç odaklı olacaklardır. Peki evinizi sonbahar aylarında en hızlı şekilde satmak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

İşte sonbaharda evinizi en kısa sürede, en iyi fiyata satmak için yapmanız gerekenler…

Sonbaharda evinizi satışa hazırlamanın 8 yolu

 

1) Fotoğraf
Satılık ev ilanınız, alıcılarla kuracağınız ilk bağlantıdır. Özellikle ilanınızda yer alacak fotoğraflar, evinizi tam anlamıyla yansıtmalı. Fotoğrafları, güneş ışığının en iyi olduğu saatlerde, doğru açılarda çekmeye özen gösterin. Öne çıkarmak istediğiniz alanlara daha fazla aydınlatma sağlayabilirsiniz. Doğru ışığı ve açıyı yakalamak kolay olmayabilir, bu nedenler fotoğraf konusunda profesyonel hizmet alabilirsiniz.

 

2) İlan metni
İlan fotoğrafı kadar ilanınız için kullandığınız başlık da çok önemli. Satılık evin öne çıkan özelliklerini kısa ve net şekilde belirten ilan başlıklar her zaman daha çok ilgi görür.
Aynı zamanda ilan açıklama metninde evin özellikleri, konumu, ulaşım olanakları, okul, hastane gibi kurumlara yakınlığı mutlaka belirtilmeli.

 

3) İlk görüş
Evinizi ziyaret edecek potansiyel müşterilerin ilk izlenimlerinin olumlu olması için satılık konutunuzun dış alanının iyi göründüğünden emin olun. Bahçeniz varsa kurumuş yapraklardan arındırıp, çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Satılık konut, apartman dairesi ise koridorların, dış kapının düzenli ve temiz göründüğünden emin olun.

Sonbaharda evinizi satışa hazırlamanın 8 yolu

4) Temizlik
Temiz bir ev, alıcılar üzerinde iyi bir izlenim yaratmanızı sağlar. Evin, her yerini temizlerseniz, alıcılar, evi satın almaya bir adım daha yaklaşacaktır.

 

5) Boya-Badana
Tüm odaları, tek ve açık tonlarda bir renge boyayabilirsiniz. Açık renkler evin daha aydınlık ve temiz görünmesini sağlar. Bu etkiyi artırmak için tavanları beyaza boyayabilirsiniz.

 

6) Tadilat
Tüm taşınmaz eşyaların çalıştığından emin olun. Kapı ve pencerelerin sorunsuz açılıp, açılmadığını kontrol edin. Tadilat gerektirmeyen bir ev, alıcıların masraflarını düşüreceğinden eviniz cazip bir seçenek olacaktır.

 

7) Detaylar
Evininizi diğerlerinden ayırmanın en iyi yolu detaylara odaklanmaktır. Mutfak tezgâhlarına meyve sepetleri koyabilir, banyoyu hoş kokular, çiçek ve mumlarla süsleyebilirsiniz. Böylelikle evinizde sıcak bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Detayları kişiselleştirmeden, seçimlerinizde sadeliği tercih ederseniz, alıcıların kendilerini evinde hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz.

 

8) Ziyaret saatleri
Evinizi görmek isteyen alıcılarla günün en güzel ışık alan saatinde randevulaşmaya çalışın. Hafta içi mesai saatleri içinde alıcılarla buluşmanız zor olabilir, hafta sonu gündüz saatlerini tercih edebilirsiniz.

 

Bodrum Ev Emlak