DOLAR
32,4905
EURO
34,9626
ALTIN
2.434,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Su samurları fotokapanlarla araştırılacak

Su samurları fotokapanlarla araştırılacak
05.02.2020
905
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Fethiye ilçesinde düzenlenen “Su Samurlarının Işıklar Ülkesindeki Son Yuvası Akgöl” projesiyle su samurlarının ekolojisi araştırılacak.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye önderliğinde Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYDED) iş birliğinde gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı, Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yanıklar Mahallesi’ndeki Akgöl’e yerleştirilecek fotokapanlarla su samurlarının ekolojisinin inceleneceği proje, bir yıl sürecek.

Toplantıda, WWF Türkiye adına konuşma yapan Mustafa Önder Ersin, projenin, “Türkiye’nin Canı” programı kapsamında desteklendiğini söyledi.

Projeyle nesli tehlike altındaki su samurunun korunması ve doğaya tekrar adaptasyonunun sağlanacağını belirten Ersin, “Sadece bizler değil, hep beraber bu projeleri çoğaltmamız gerekiyor. Vakıf olarak bu yılı, “doğa ve insanın tekrar barışması”nı slogan olarak kabul ettik. İnşallah bu projemiz de başarıyla sonuçlanacak.” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sülün ise nesli tehlike altındaki su samurları için Akgöl’ün çok önemli olduğunu vurguladı.