DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi üreticiye umut oluyor

‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi üreticiye umut oluyor
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin verimli topraklarında üretmesi, toprağını değil ürününü satması amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında 220 üreticiyi ziyaret etti.

Muğla genelinde kurulduğu 2014 yılından beri tarıma büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarlanıza Geliyoruz projesi ile Muğla’da tarım faaliyetlerine doğrudan dokunarak, üreticilerin tohumdan hasada kadar yanında olmaya devam ediyor.

220 üreticinin arazisine gidilerek bilgilendirme yapıldı

‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Muğla ilinin 5 bölgeye ayrılmasının ardından pilot olarak 1. Bölge olarak belirlenen Menteşe, Kavaklıdere, Ula ve Yatağan ilçelerinde proje hayata geçirildi. 1. Bölgeden gelen talepler doğrultusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 220 üreticinin arazisine gidilerek yetiştirdikleri bitkiler hastalık, zararlı ve besin eksikliği konularında incelenerek üreticilere yetiştiricilik ve zirai mücadele konularında bilgiler verildi. Ekipler tarafından ziyaret edilen arazilerde toprak numuneleri alındıktan sonra Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarına analize gönderilerek çıkan sonuca göre bir yıllık ilaçlama ve gübreleme reçeteleri oluşturularak üreticiye teslim edildi.

Muğla’nın hastalık, zararlı ve ürün deseni haritası da çıkartılarak üreticilerin bilgisi ve kullanımına sunulacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından pilot bölge olarak belirlendikten sonra çalışmaların başladığı 1. Bölgeye (Menteşe, Kavaklıdere, Ula, Yatağan)  ilerleyen dönemlerde diğer bölgeler de katılacak. Muğla’nın dört bir köşesinde üreticilere birebir ulaşarak sorunlarına çözüm olmaya devam edecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tarlanıza Geliyoruz projesi kapsamında toplanacak bilgiler doğrultusuna Muğla’nın hastalık, zararlı ve ürün deseni haritası da çıkartarak üreticilerin bilgisi ve kullanımına sunacak.