DOLAR
32,3627
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Tesla’nın kırılmaz camı, tanıtım esnasında kırıldı

Tesla’nın kırılmaz camı, tanıtım esnasında kırıldı
A+
A-
polat-galle

Tesla, ‘Cybertruck’ olarak adlandırılan ilk elektrikli pikap kamyonunu görücüye çıkardı.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlediği bir etkinlikte, Amerika’nın en favori aracının elektrikli versiyonu olması amacıyla tasarlanan ‘Cybertruck’ adlı elektrikli pikap kamyonunu anlattı.

ZIRHLI CAMLARI ÖVMEK İSTEDİ

Elon Musk, “Şimdi sürdürülebilir enerjiye ihtiyacımız var. Amerika’da en çok satılan üç aracı da pikap kamyonlar oluşturuyor. Sürdürülebilir enerjiye çözüm üretmek istiyorsak bir pikap araç almak durumundayız.” dedi. Musk, aracın özelliklerini sıralamaya devam ederken; sıra zırhlı camların ne kadar dayanıklı olduğunu kanıtlamaya gelince, işler ters gitti.

Tesla’nın kırılmaz camı, tanıtım esnasında kırıldı VİDEO

ATTIĞI METAL TOPLAR İKİ CAMI DA KIRDI

Araca atılan metal toplar, beklenenin aksine iki camı da kırdı. İlk camın kırılmasıyla salonda gülüşmeler yaşanırken, Musk’ın Belki de çok sertti” dediği görüldü. Ancak çok da sert atılmayan ikinci top da diğer camı çatlattı. Musk da gülerek, durumu idare etmeye çalıştı. Daha önceki testlerde böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını savunan Musk, durumu düzelteceklerini belirtti.

Tesla'nın kırılmaz camı, tanıtım esnasında kırıldı

SATIŞ FİYATI 39 BİN DOLAR

Oldukça fütüristik bir tasarıma sahip olan aracın, başlangıç satış fiyatının 39 bin dolar olduğu açıklandı. Araç; 250, 300 ve 500 mil (yaklaşık 805 kilometre)ve üzeri olmak üzere üç farklı menzil versiyonu sunuyor. Aracın seri üretimine 2021 yılında başlanması bekleniyor.

Tesla'nın kırılmaz camı, tanıtım esnasında kırıldı

Tesla'nın kırılmaz camı, tanıtım esnasında kırıldı

Aktur tatil sitesi