DOLAR
32,5531
EURO
34,8789
ALTIN
2.433,96
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Türkiye, Arnavutluk’ta 500 konut inşa edecek

Türkiye, Arnavutluk’ta 500 konut inşa edecek
15.01.2020
1.228
A+
A-

“Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair protokol” imzalandı.

Protokol imzalanma töreninde Arnavutluk Başbakanı Rama, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk Kültür Bakanı Elva Margariti, Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve diğer yetkililer katıldı.

İmza öncesinde Bakan Kurum ve Başbakan Rama açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum, 26 Kasım 2019’da Arnavutluk’un yaşadığı deprem sebebiyle 6 bine yakın binanın bağımsız bölümünde oluşan hasarı tespit ettiklerini anlatarak, Kızılay’ın çadır ve aş ihtiyacı olan Arnavutluk halkına el uzatmaya gayret gösterdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeş ülke Arnavutluk için 500 kalıcı konutla ilgili talimatını hatırlatan Kurum, şunları kaydetti:

“Bu talimat gereği hızlı şekilde çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah ocak ayı sonuna kadar yer teslimini ilgili bakanlarımız bizlere yapacaklar. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bir master plan çerçevesinde Arnavutluk’un yeni yerleşim alanı olacak, burada altyapısıyla, sosyal donatısıyla yapılan binaların mimari tarzıyla Arnavutluk’a uygun, Arnavutluk kültürünü yansıtacak önemli bir projeyi etaplar halinde gerçekleştireceğiz. Biz de burada 500 konuttan oluşan ilk etabını gerçekleştirmiş olacağız.”

Kurum, altyapı, kentsel dönüşüm, atık su arıtma tesisi gibi Arnavutluk’un ihtiyacı olan teknik anlamda destekleri vermek için ekip ve ilgili birimlerin muhataplarıyla koordineli halde bu süreçleri yürüteceklerini söyledi.

Arnavutluk Başbakanı Rama da “500 yeni konut Türkiye’den gelen dostlarımız tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla yapılacak. 500 yeni konut söz konusu. Bunlar için Laç bölgesini seçtik.” diye konuştu.  Bu proje ile kentsel anlamda köklü bir değişiklik yapılacağını kaydeden Rama, evlerini kaybeden insanların daha iyi evlere yerleşmesini sağlamayı düşündüklerini aktardı.

Rama, Bakan Kurum ile geniş bir plan görüştüklerini, TOKİ’nin 500 konutu yapacağını diğer yandan da Arnavutluk Gelişim Fonu’nun da tüm altyapıyı üstleneceğini söyledi.

Bunun dışında Laç Belediyesi bölgesinde sellerle ilgili de kalıcı bir çalışma yapılacağını aktaran Rama, gelişmiş bir program olduğunu, iki tarafın da çalışmaları bölüşerek birlikte örnek oluşturacaklarını kaydetti.

Bakan Kurum Arnavutluk’ta 500 konutun yapılacağı proje sahasını ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Kurbin bölgesinde Laç kasabasında inşa edilecek 500 konutun proje sahasını inceledi.

Kurum ve Rama’ya ziyaretinde Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Kültür Bakanı Elva Margariti, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ile diğer yetkililer eşlik etti.

Heyet, Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara’yı belediye binasında ziyaret ederek, burada deprem hasarı, belediyenin durumu ve diğer konularda bilgilendirildi. Belediye binasındaki görüşmenin ardından Bakan Kurum ile Başbakan Rama ve beraberindeki heyet 500 konutun inşa edilecek proje sahasını inceledi.

Bodrum Ev Emlak