DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

TURMEPA Bodrum’da Görev Değişimi

TURMEPA Bodrum’da Görev Değişimi
polat-galle

TURMEPA Bodrum Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. 8 yıldır TURMEPA Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Yaman Olgaç’a teşekkür plaketinin verildiği Genel Kurulda yeni yönetim belirlendi. Aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı olan Orhan Dinç, TURMEPA Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. 

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, “TURMEPA, 25 yıl önce mavi yolculuğuna başladı. Çeyrek asırdır sürdürdüğümüz bu yolculukta, 8 milyon 330 bin öğrenciye çevre dersleri verdik, mavi eğitimlerimizin dalga dalga yayılması için 18 bin 500 eğitimci yetiştirdik. Atık toplama teknelerimizle cennet koylarımızda 37 milyon 800 bin litre atık suyun denize karışmasını önledik, 8 bini aşkın gönüllüye eriştik. Projelerimiz, farkındalık çalışmalarımızla 52 milyon kişi tarafından görüldük. Türkiye’de bugüne kadar deniz odaklı en az 40 projeyi hayata geçiren TURMEPA’nın Bodrum Şubesi ise 2011 yılının sonunda kuruldu. 2012 yılı itibariyle Sayın Yaman Olgaç şube başkanlığını üstlenerek Bodrum’un mavi kalması için çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Kendisine ve bu süreçte emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ederiz” diyerek Olgaç’a teşekkür plaketi takdim etti.

Şubenin geçmiş dönem faaliyetleri hakkında bilgi veren Yaman Olgaç, 8 yılın ardından artık bir kan değişiminin gerektiğini belirterek tüm üyelere katılımları için teşekkür etti. Olgaç başkanlığındaki Yönetim Kurulu, geçmiş dönem faaliyetleri için oy birliğiyle ibra edildi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Baran Akcan üstlenirken diğer Divan Heyeti üyeleri Doğan Güneri, Sinem Çınar ve Aslı Dinç oldu. Genel Kurul sonrası ilk toplantısını yapan Şube Yönetim Kurulu, tüzük gereği kendi aralarında görev dağılımı yaparak Orhan Dinç’i TURMEPA Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak belirledi.

TURMEPA Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Orhan Dinç şunları söyledi:

“İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube olarak hali hazırda, ücretsiz hizmet veren Katı Atık Alım Teknemiz bulunmakta. Biz bu teknemizi çalıştırmaya başladığımız ilk günden itibaren bir çok koy ve kıyıdan 5000 poşet katı atık topladık. Bu bizim hali hazırda olan farkındalığımızdı. Şimdi Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Bodrum Şube Başkanı olarak da yoğun bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Projeler üretip, eğitimler vereceğiz bu anlamda farkındalık yaratacağız. Ekmek yediğimiz denizlerimiz ve kıyılarımızın temiz olması  bizim en değerli  mirasımızdır. Görevimizi bize yakışır bir şekilde yerine getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Bodrum’da Mavi Kazanacak.

TURMEPA Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri ile Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri aşağıdaki şekilde:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

Orhan Dinç – Yönetim Kurulu Başkanı
Taner Özdoğan – Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Numan Özyurt – Sayman Üye
Hasan Güneri – Sekreter Üye
Şebnem Akcan – Üye

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Ufuk Esen
Betül Emine Oduncuoğlu
Nurcihan Güneri
Aslı Dinç
Sonay Çınar

Denetim Kurulu Asil Üyeler

Doğan Güneri – Denetim Kurulu Başkanı
Mehmet Ali Ünsal – Sözcü
Erdem Ağan – Üye

Denetim Kurulu Yedek Üyeler

Derya Akbaş
İbrahim Özsavran
Namaz Çelenk

Kent Haber