DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Üniversite öğrencileri için “Sevgi Butiği”

Üniversite öğrencileri için “Sevgi Butiği”
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Muğla’da, üniversite eğitim gören maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için “Sevgi Butiği” açıldı. 

Türk Kızılay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve hayırseverlerin iş birliğiyle MSKÜ Öğrenci Sarayı’nda oluşturulan butik, törenle açıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük yaptığı konuşmada, projenin Ege Bölgesi’nde örnek olduğunu söyledi.

Kentte eğitim gören öğrencilerin daha iyi şartlardan yararlanması ve kendilerini geliştirebilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Gürleyük, “Öğrencilerimize en iyi hizmeti vermek önceliğimiz. Topluma, devletine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Gürleyük, bu tür projelerin toplumda farkındalık oluşturması açasından da son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanı Yusuf Kayacık ise Türk Kızılayın sadece Muğla’da değil, Türkiye’nin ve dünyanın farklı kentlerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam eden bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Dünyanın en büyük yardım kuruluşunun Kızılay olduğuna işaret eden Kayacık, “İhtiyaç sahibi öğrenciler artık sevgi butiğine gelerek ünlü markalardan alışveriş yapar gibi günün modasına uygun elbiseleri alıp hiçbir ücret ödemeyecek.” dedi.

Kayacık, üniversite öğrencileri için “gıda bankası” da kuracaklarını bildirdi.

Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, butiğe kıyafet desteği sağlayan hayırseverlere plaket verdi.

Açılışın ardından öğrenciler, butikten seçtikleri kıyafetleri aldı.