DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Yalıkavakspor,çok önemli bir galibiyet aldı.

Yalıkavakspor,çok önemli bir galibiyet aldı.
Aktur tatil sitesi

Yalıkavakspor,çok önemli bir galibiyet aldı.

Yalıkavakspor, kadın hentbolunun bir kilometre taşını daha devirerek çok önemli bir galibiyet aldı.

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Liginde Bodrum’u temsil eden Yalıkavakspor, ligin güçlü takımlarından Muratpaşa Belediyespor’u sahasında 21-20 yenerek zorlu bir virajı daha döndü.

“Kalecin Kadar Konuş” deyimi sahada yaşandı…

Binnaz Karakaya Spor Salonunda saat 16:00’da başlayan karşılaşmayı 300’e yakın sporsever izledi. Adeta iki takımın kalecileri arasında geçen karşılaşmanın diğer galibi de Yalıkavakspor’un kalecisi Sevilay’dı. Sevilay özellikle karşılaşmanın 2.yarısında birebir pozisyonlarda 5 gol kurtarması, Yalıkavakspor’un karşılaşmayı kazanmasını sağladı. Başka bir deyişle bir hentbol deyimi olan “kalecin kadar konuş” durumu sahada yaşandı. İki takımında sert ve etkili savunma yapması skorun 20’li sayıların başında kalmasına neden oldu.

Heyecanı yüksek karşılaşmanın her iki yarısında da Yalıkavakspor’un birebir pozisyonlarda kaçırdığı goller her ne kadar maçı riske soksa da, son hücumda Muratpaşa Belediyespor’un kalecisinden dönem topun Yalıkavakspor’da kalması ve 7 metre ile cezalandırılması karşılaşmanın kırılma noktası oldu.

Zorlu mücadelenin ilk yarısını 12-8 önde bitiren Yalıkavakspor, ikinci yarıyı 12-9 geride tamamladı. Karşılaşmayı 21-20 kazanan “Denizin Kızları” maç fazlasıyla mücadele ettiği süper ligde ilk defa liderliğe yükseldi.

Maçın Analizi…

Karşılaşmanın ilk gölünü Yalıkavkspor 4.Dakikada Kübra ile buldu. 5.Dakika 1-1, 10.Dakika 2-2 ile geçildi. Bu dakikalarda kaleciler neredeyse %100 performansla oynadı. Karşılıklı gelen gollerle 15.Dakika 4-4’le 20.Dakika 7-7’lik skorla sonlandı.

Muratpaşa Belediyespor’un 25.Dakikada yaptığı oyuncu değiştirme hatasının yaşadığı top kaybından sonrasında oyunda baskısını arttıran Yalıkavakspor, üst süte bulduğu 5 golle ilk yarıyı 12-8 önde kapadı.

İkinci yarıda hücumlarda sıkıntı yaşayan Yalıkavkspor, Muratpaşa Belediyespor’un kalecisi Merve’ye takıldı. Yalıkavakspor’dan Yeliz Yılmaz (7) ve Yasemin Şahin (7) buldukları gollerle skora etkili oldular. Nurşah’ın kanatta 1 golle etkisiz kalması Yalıkavakspor’un skorunu olumsuz etkilerdi.

7 Defa Yalıkavakspor 6 Defa Muratpaşa Beldiyespor 2 dakika cezası aldığı karşılaşmada, hakem 6 defa sarı kartını kullandı.

Yalıkavakspor 30 Kasım 2019 Pazar Günü Rize deplasmanında Pazarspor ile karşılaşacak.

Bodrum Ev Emlak