DOLAR
32,5118
EURO
34,9465
ALTIN
2.435,40
BIST
9.787,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!
06.01.2020
985
A+
A-
Aktur tatil sitesi

2020 yılında ev sahibi olmak isteyenleri konut seçiminde iki seçenek bekliyor: İkinci el bir ev veya yeni konut binasından bir daire… İkinci el evler fiyat olarak daha uygun olsa da, yatırım değil yaşamak için bir ev arayanların tercihi yeni konutlardan yana oluyor. Konut kredisi faizlerinin düşmesi ve avantajlı ödeme koşulları yeni konut projelerine olan talebi artırıyor.

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

Konut satışlarında ilk kez satılanların payı yüzde 35,3

İlk elden satışlarla ilgili en yeni veriler Türkiye İstatistik Kurumu’nun geride bıraktığımız 2019 yılının Kasım ayına ait. Buna göre gayrimenkul satışlarında ilk defa satılan konut sayısı Türkiye’nin dört bir yanında 48 bin 909 adet oldu. Bir yılda yeni konut satışları yüzde 19,8 oranında artış gösterdi.

İlk satışların payı toplam konut satışları içinde yüzde 35,3’lük dilimi kapsıyor. Birinci el konut olarak da adlandırılan yeni dairelerin en çok alıcı bulduğu üç il ise İstanbul, Ankara ve İzmir.

 

Neden birinci el daireler tercih ediliyor?

İkinci el bir daire yerine, konut projelerinden veya yeni tamamlanmış bir binadan sıfır daire sahibi olmayı tercih edenlerin bu emlak yatırımlarını tetikleyen nedenlere bakıldığında, projeden ev almanın avantajlı yönlerinin ağır bastığı görülüyor.

Peki emlak yatırımlarını konut projelerinden ev alarak değerlendirilen için birinci el konutların öne çıkan özellikleri arasında ilk sıralarda neler yer alıyor?

 

Yeni konut satın almanın 4 avantajı

 

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

1. Depreme dayanıklı evde yaşamak

Birikimlerini değerlendirerek peşinat, konut kredisi veya senetle projeden ev sahibi olanlar için öncelikli nedenlerin başında, dairenin bulunduğu binanın yeni ve deprem yönetmeliklerine uygun, bir başka deyişle sağlam olması geliyor.

 

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

2. Daha önce kimsenin yaşamadığı bir daire olması

Kimileri satın alacağı yeni evinde ilk kez yaşayan olmak isteyebiliyor. Yeni konutların “sıfır daire” özelliğiyle ilk kez yeni ev sahibi tarafından kullanacak olması bir diğer avantaj olarak göze çarpıyor.

 

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

3. Emlak değeri yüksek

Bir gayrimenkulün değerine değer katan birçok özellik bulunuyor. Bunların başında yer aldığı bölge, ulaşım kolaylığı, okul veya hastane yakınında bulunması gibi özellikler geliyor. Aynı zamanda yaşı 0-5 arasında olan, genç bir binada satın alınan daireler de güvenlik, deprem yönetmeliğine uygunluk gibi nedenlerle yüksek emlak değerine sahip oluyor.

 

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

4. Yaşam tarzı sunuyor

Konut projelerinin sosyal donatılar olarak tanımlanan spor, eğlence, havuz, park, otopark, güvenlik gibi hizmetleri sunması da birikim sahibi vatandaşları konut projelerindeki birinci el dairelere yöneltiyor.

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

Tabii her birinci el daire bir markalı konut projesinde yer almayabiliyor. Bununla birlikte asansörden özel otopark alanına kadar pek çok kritere uygun yapıldığı için sahiplerine konforlu bir yaşam sunuyor.

polat-galle