DOLAR
32,5003
EURO
34,7680
ALTIN
2.489,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Yıl bitmeden kazançlı bir aralık ayı için 4 taktik

Yıl bitmeden kazançlı bir aralık ayı için 4 taktik
Aktur tatil sitesi

Gayrimenkul profesyonellerinin geliri yıl içinde farklılık gösterir. Tüm yıl boyunca müşterilerinin beklentilerini karşılayan ve zamana karşı yarışan danışmanların kazançları da daha fazla oluyor. Peki yılın son ayında kazancını artırmak isteyen gayrimenkul danışmanları ne yapmalı?

İşte aralık ayında başarınızı ikiye katlamak istiyorsanız, yapmanız gerekenler…

1) Motive olun

Motivasyon, kişinin bir hedefe doğru ilerlemesini sağlayan içsel bir süreç ve elbette iş yaşamında başarının anahtarlarından biri. Profesyonel gayrimenkul danışmanları, karşılayabilecekleri olumsuz durumlar karşısında bile motivasyonunu yüksek tutabilir. Çünkü emlak sektöründe yüksek motivasyon ve alıcı ya da satıcılarla pozitif iletişim kurmak işin ilk kurallarından biri.

Aynı zamanda ofis koşullarını iyileştirmek, ekip çalışanlarının iyi hissetmesini ve daha verimli çalışmasını sağlayacaktır. Ofis içindeki eksikleri giderme, kontrol etme, bakım ve gerekiyorsa tadilat gibi işlerinizi bu ay tamamlayabilirsiniz.

Yıl bitmeden kazançlı bir aralık ayı için 4 taktik

2) Müşteri portföyünüzü gözden geçirin

Yıl boyunca farklı kişilerle iletişim halinde oldunuz. Aralık ayında kartvizitliğiniz, telefon rehberiniz ve mail gruplarınızı güncellemek harika bir fikir. Tüm kişileri gözden geçirmeli ve tekrar bağlantı kurabileceğiniz, potansiyel müşteri olarak görebileceğiniz kişilere ait olanları kaydedebilirsiniz.

Yoğun sezonda vakit ayıramadığınız potansiyel müşterilerinizi tespit etmek için onlarla yeniden iletişim kurabilirsiniz. Özellikle müşterilerinizi portföyünüzdeki fırsatlarla ilgili bilgilendirebilir, gayrimenkul ihtiyaçlarını öğrenebilirsiniz.

Yıl bitmeden kazançlı bir aralık ayı için 4 taktik

3) Yıl sonu değerlendirmesi yapın

2019 yılında hedeflerinize ulaşabildiniz mi? Aralık ayı bir yıl sonu değerlendirmesi için iyi bir zamandır. Kullandığınız yöntemlerin ne kadar başarılı olduğunu ölçerek planlarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz.

Örneğin; kurumsal sosyal medya hesabınızda yayınladığınız satılık ev videoları istediğiniz etkiyi yarattı mı? Eğer cevabınız olumluysa yeni yılda da bu alanda yatırım yapabilirsiniz. Bu yöntemi yaptığınız tüm işlere uygulayarak, verimsiz bulduklarınızı iş planınızdan çıkartabilirsiniz.

Yıl bitmeden kazançlı bir aralık ayı için 4 taktik

4) Yeni yıl bütçe planı için geç kalmayın!

Geleceği maddi olarak daha net görebilmenin en iyi yolu gerçekçi bir bütçe planı yapmaktan geçer. Bütçenizi oluşturan üç ana unsur kazancınız, harcamalarınız ve yatırımlarınızdır. Bu üç kalemi aylık olarak mali bir tabloda takip etmek, hem harcama alışkanlıklarınızı kontrol altına almak hem de kazancınıza kazanç katmak için önemlidir.

Gayrimenkul işinde büyümek için gereken sermayeyi güvenceye almak kritik bir konu. Elbette reklam, kişisel web sitesi ve blog gibi kişisel pazarlama giderleriniz olacaktır. Ofis, toplantılar, müşteri yemekleri, gayrimenkul görüntüleme randevuları gibi rutinlerinizle birlikte yemek, yol gibi masrafları da hesaba katmayı unutmayın. Tabii bu listede beklenmeyen işletme giderleri için de bir miktar ayırmayı ihmal etmeyin.

Aktur tatil sitesi