DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Yöresel mimariye destek verene

Yöresel mimariye destek verene
22.03.2020
692
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin açıklamasına göre, 2015 yılında başlatılan “Yöresel Mimariye Uygun Konut” projesi çerçevesinde pilot olarak seçilen il, ilçe ve köylerde bugüne kadar konut, pazar alanı, sosyal donatı, köy konağı ve park olmak üzere 1048 yapı inşa edildi.

Yöresel mimariye destek verene

Tüm illerde hayata geçecek

Bu yıl, ücretsiz faydalanılması için 59 ilin Yöresel Mimariye Uygun Konut Projelerini hazırlayan Bakanlık, 2023 yılına kadar tüm illerin projelerini tamamlayacağını bildirdi.

Yöresel mimariye uygun konut inşa etmek isteyenler, il müdürlüklerine başvurarak projesini ücretsiz karşılayabilecek. Yöresel mimariye uygun konut projeleri inşa ederken, köylerdeki altyapıları detaylı biçimde inceleyen Bakanlık, ihtiyaç duyulan yerlerde arıtma tesisleri, güneş kollektörleri kuracak, konutların sıcak su ihtiyacı ise enerji verimliliği ile elde edilecek.

Konutların dış cephesi geleneksel, iç fonksiyonları bugünün ve yörenin yaşam koşullarına uygun olarak tasarlanıyor. Yöresel malzemeler kullanılarak yapılan konutlar imar, yangın ve deprem mevzuatlarına uygun olarak projelendiriliyor. Bu çerçevede talepler dikkate alarak yöresel mimariye özgü örnek konutları inşa eden Bakanlık, Kütahya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Erzincan ve Konya’daki konutları tamamladığını bildirdi.

Aktur tatil sitesi