DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?

Gayrimenkulde yeşil binalardan akıllı evlere dek geleceğin trendleri konuşulurken, 2000 yılı ve sonrası doğanların oluşturduğu Z kuşağı “potansiyel alıcılar” olarak şimdiden gayrimenkul danışmanlarının yeni müşterileri olmaya aday.

Peki gayrimenkul danışmanları Z kuşağı hakkında neler bilmeli? Z kuşağı doğumlulara ev satarken ve kiralarken nelere dikkat etmeli?

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?

İşte Z kuşağının karakteristik özellikleri:

• Z kuşağının diğer ismi Alfa Kuşağı. Geleneksel değiller ve çok meraklılar. Dijital dünyanın içine doğdular ve teknoloji onlar için olmazsa olmaz.

• En fazla eğitim imkânına kavuşan kuşak olarak ezberlemekten çok görmek ve görürken işitmek istiyorlar. Görsel algıları çok açık.

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?

• Dijital dünyanın içine doğup büyüyen Z kuşağının sosyal medyada ilk tercihi, yüzde 97 oranında var olduğu YouTube. YouTube dışında ise Instagramm ve Snapchat favorileri.

• Çeşitli sosyolojik gruplarla ilişki kurma ve hak arama konularında diğer kuşaklardan daha başarılılar.

 

Z kuşağı ile ilgili gayrimenkul danışmanlarına özel ipuçları

• Z kuşağının sıraladığımız karakteristik özellikleri gayrimenkul danışmanlarına da yakın gelecekteki müşterilerine nasıl bir emlak pazarlama ve satış stratejisi izleyeceklerinin ipuçları veriyor.

• Gayrimenkul pazarlamasında YouTube kanallarına ağırlık vermek, emlak ilanlarını sadece fotoğraflamakla kalmayıp video-ilan konusunda daha aktif olmak, ilan fotoğraflarında ise görsel kaliteye özen göstermek bu ipuçlarının başında geliyor.

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?

• Bir ev ya da arsa alırken, başka şehirde yaşasa bile Alfa kuşağı mutlaka yerinde görmek isteyecek. Bu da ilan açıklama bilgilerinin olabildiğince net ve doğru olması gerektiğini işaret ediyor.

• Aynı zamanda çocukluklarından itibaren ödüllendirilerek motive oldukları için gayrimenkul danışmanlarının küçük hediyeler konusunda daha yaratıcı olmaları gerekecek. Bu konu yurt dışında daha sık kullanılan bir pazarlama yöntemi ve öyle görünüyor ki ülkemizde de bu tarz uygulamalar artacak.

Z kuşağı ev arayışında nasıl bir destek almak ister?

• Z kuşağının ilk isteği, onu anladığına emin olduğu bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmaktır. Kim olduklarını, nasıl bir yaşam hayal ettiklerini, hangi tarz bir eve sahip olmak istediklerini kısa sürede anlayan ve bunu doğru bir iletişim diliyle aktarabilen danışmanlar Z kuşağını gözdesi olacak.

• Z kuşağı evini online emlak sitelerinde arayacak. Teknoloji konusunda doğuştan uzman oldukları için bir emlak ilanını incelediklerinde sadece fotoğraflarına ya da fiyatına bakmakla kalmayacak, evin bulunduğu bölgedeki emlak Pazar bilgisine de hızlıca ulaşabilecekler.

Z kuşağına ev satmaya hazır mısınız?

• Yabancı komşularla yaşamaya çok hazırlar. Onlar için çeşitlilik kültürü çok değerli. Bu özellikleri de emlak tercihlerini farklı şehirlerden yana kullanmaya hazır olduklarını gösteriyor.

• Konut özelliği olarak ise akıllı evler, doğaya saygılı yeşil binalardaki daireler, iklim değişikliği gibi olumsuz koşullara karşı kendilerini güvende hissedecekleri konutlar Z kuşağı için öncelikli olacak.

Aktur tatil sitesi